Interjú: Wise Tree Naturals

Sziasztok, Lányok!

A mai interjúban a Wise Tree Naturals márkáról lesz szó, akik természetes összetevőjű termékeket készítenek, szakemberek segítségével.
Dr. Bíró Szabolccsal beszélgettem, aki vegyészmérnök és az egyik alapítója a márkának. Rendkívül érdekes beszélgetésben volt részem, hiszen Szabolcs rávilágít a vegyszeres kozmetikumok hátrányaira, arra is, hogyan kéne kinéznie egy vegyszermentes terméknek, illetve szó volt még a márka indulásáról, és arról mik a jövőbeli terveik.

Milyen múltra tekint vissza a Wise Tree Naturals?

Szabolcs: Meglehetősen fiatalok vagyunk, a cég 2013 derekán állt össze. Nyilván korábbról mindenki több éves szakmai előéletet hozott magával. Elég sokrétűnek is mondanám magunkat, a tagok döntő többsége valamilyen mérnöki, illetve tudományos területről jött (biológus, vegyészmérnök, fizikus stb.).

A Wise Tree Naturals termékei természetes összetevőkkel rendelkeznek, és nem csak a krémek, hanem a tégelyek/tubusok is. A márka esetében ez mit jelent pontosan?

Szabolcs: Igyekszünk a lehető leginkább környezettudatosak lenni, amit nem csak a termékeinkben felhasznált összetevők, hanem a csomagolás is tükröz. Pl. a szérumaink teljes csomagolása újrahasznosítható polietilén - polipropilén.

Balról jobbra: Randikrém, Bőrfiatalító szérum


Milyen káros következményei lesznek, akik tartósan használnak parabén, kőolaj és mindenféle vegyszerekkel tele tömött termékeket? 

Szabolcs: Ez egy nagyon komplex és bonyolult kérdés. A legtöbb anyag máshogy hat. Nem lehet egyszerű választ adni, de az allergiától kezdve sok minden történhet.
Amit hasznos kiemelni, hogy a szintetikus komponensek és kőolaj alapú termékek előállítása során a problémát legtöbb esetben a nagy mennyiségekben gyártott (több tíz tonna óránkénti kapacitásról beszélünk) anyagok tisztítása jelenti. 100%-os tisztaság nincs. A szennyeződés tehát az, ami legtöbbször a probléma.
Mi többek között ezért nem használunk ilyen anyagokat. Megjósolhatatlan kinél milyen reakciókat vált ki.

Balról jobbra dezodorok: Nőknek, Férfiaknak és Kisebbségben lévőknek (átlagnál izzadósabbaknak)


Sok natúr termékben találhatóak vegyszerek. Mégis mitől lesz egy márka teljes egészében natúr? Mire kell odafigyelni a vásárlásnál, hogy minél "egészségesebb" kozmetikumokat válasszunk? 

Szabolcs: Érdemes tudni, hogy jelenleg nincs érvényben lévő jogi szabályozás arra vonatkozóan, hogy mi natúr vagy természetes. Bárki annak hívhatja a termékét. Mivel ezek napjainkban erős marketing üzenetek a gyártó élnek is vele. Az esetek 90%-ában csak rámondják, hogy természetes egy termék, mert úgy könnyebben eladható. Az összetétel persze elárulja a gyártót, de azt meg a felhasználók nem nagyon értik.
Vannak viszont különböző szervezetek, mint az ECOCERT vagy a Német BDIH stb. Ők nyilvánosságra hoznak egy listát, ami a megengedett felhasználható alapanyagokat tartalmazza.
Mi pl. a BDIH-hoz igazodunk, ami az egyik legszigorúbb natúrkozmetikum kritériumrendszert fogalmazza meg Európában.
A vásárlásnál legbiztosabb, ha a komponens listát (INCI) ismeri valaki. :) Vagy megbízható gyártó termékeit kell keresni.
Azt azért tanácsként adnám, hogy lehetőleg színes krémeket válasszon az, aki természetes kozmetikumot szeretne. A növényi kivonatok ugyanis pár kivételtől eltekintve színesek.
Költői a kérdés, hogy vajon mennyi színes növényi kivonat van egy hófehér, natúrnak mondott krémben?!

Mennyi idő amíg megtisztul a szervezet a vegyi anyagoktól? Visszafordíthatóak több évnyi vegyszeres termék használatának káros hatásai?

Szabolcs: A megtisztulás idejét lehetetlen megmondani, mert annyi paraméter befolyásolja. Viszont érdemes minél hamarabb elkezdeni. Az esetek döntő részében minden visszafordítható. A szervezetünk elképesztően hatékonyan működik, ha hagyjuk, nem mérgezzük, illetve segítjük a működését.

Szerinted mennyire nehezen állnak át a magyar vásárlók, a környezettudatos testápolásra? 

Szabolcs: Szerintem nagyon jó az irány és vásárlók is egyre tudatosabbak, de sok a megtévesztés. Könnyű elképzelni, hogy a természetesnek reklámozott, valójában szintetikus, hatóanyagoktól majdnem mentes termékek nem fogják erősíteni a vásárlók kedvét.
Azt tanácsolom, hogy aki csak teheti tájékozódjon és képezze magát valamelyest.

A Wise Tree Naturals miben más, mint a többi természetes kozmetikum? 

Szabolcs: A Wise Tree Naturals igazi sajátossága, illetve ars poeticája a szépségápolás területén, hogy igazán akkor lesz ragyogóan fiatalos bőröd, ha egyszerre ápolod kívülről és táplálod belülről.
Ezért a natúrkozmetikumok mellé saját tervezésű gyógynövény alapú étrend-kiegészítők is tartoznak. A krémek és az étrend-kiegészítők komponensei egymást segítve, egymás hatásait kiegészítve működnek, ezáltal biztosítva a látványosan hatékonyabb végeredményt.
A termékeinket úgy terveztük meg, hogy az étrend kiegészítők még hatékonyabbá tegyék a kozmetikumokat.
Ismereteink szerint ezt a szinergikusan létrehozott kozmetikum – étrend-kiegészítő kombinációt csak mi alkalmazzuk, ebben teljesen egyedülállóak vagyunk.
Másik sajátosság, hogy tágabban értelmezzük az egyes megoldásokat. Pl. külön étrend-kiegészítőt kínálunk a stressz ellen, hiszen a stressznek jelentős bőrminőség romboló hatása van. Így egyszerre több hatást könyvelhet el, aki használja.

Balról jobbra: Étrend-kiegészítő fogyókúrázóknak, bőrfeszességhez, stresszcsökkentéshez


Milyen bőrtípusra ajánlod a márka termékeit?

Szabolcs: A visszajelzéseink, illetve a tesztek alapján bátran használhatja mindenki. Bőrtípustól függetlenül.

Mik a legnépszerűbb krémek a Wise Tree Naturals kínálatában? 

Szabolcs: Talán az elsőre is hangzatos randikrém, de az „öregedés jeleinek minimalizálására” ajánlott krémünk is meglehetősen népszerű. Valószínűleg komplex mivolta miatt. Pl. nem csak a ráncok mérséklése, hanem a szemek alatti sötét karikák, táskák eltüntetésében is hatékony.
Úgy tűnik a felhasználóknak tetszik az a koncepciónk, hogy 1-1 termék többfunkciós és nagyon gazdaságos. Az arckrémeinkből egy lencsényi mennyiség használata is elegendő.

Tervezitek, hogy új termékekkel bővítitek a palettát? 

Szabolcs: Természetesen! :) Ez egy olyan szegmens, ahol mindig van valami új. Mi is folyamatosan fejlesztünk, de pontos terméket nehezen tudnék megnevezni, mert a kereskedelemből jövő visszajelzések folyamatosan alakítják az elképzeléseinket. Ami biztos, hogy nálunk mindig a kozmetikum és gyógynövényes étrend-kiegészítő kombináció az alap. Ezzel pedig korábban nagyon nehezen orvosolható problémák is megoldhatóak.

Balról jobbra: Édesanya csomag, selymes bőr csomag


Ha a jövőbe tekintesz, hogyan látod a márkát öt év múlva? Milyen változásokat szeretnétek?

Szabolcs: Nagyra törő terveink vannak, és úgy gondolom a mögöttünk lévő komoly nemzetközi tudományos és szakmai tapasztalat igen jó alapot és támaszt adhat a sikeres bővüléshez.
Az újfajta megközelítéseink remélhetőleg sokféle problémára adnak majd hatékony és természetes megoldásokat. Az étrend-kiegészítőkkel kombinált kozmetikumok egy teljesen új ajtót nyitottak meg, mert így a szervezetünkbe bevitt extra tápanyagokkal a hatékonyság jelentősen növelhető.

Neked mik a kedvenc termékeid a Wise Tree Naturals-tól? 

Szabolcs: Nekem talán a randikrém és a korábban már említett stresszcsökkentő étrend-kiegészítő kombinációja. Egy fáradt nap után ezek egyből frissülést adnak és nyoma sincs a kialvatlanságnak, gyűrött arcnak, sötét karikáknak…

Webshop, weboldal: http://www.wisetreenaturals.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wisetreenaturals

Nincsenek megjegyzések