Díjeső

Sziasztok, Lányok!

Kivételesen van hétvégén poszt, méghozzá egy kis személyes, hiszen sok díjat kapott a blog mostanában, aminek nagyon nagyon örülök, és köszönöm azoknak akik érdemesnek tartanak ezekre a díjakra.

Kaptam díjat: Katytól, RenitőlBlack FairytőlNina Torotól, és Petrától.
Nagyon köszönöm Lányok! Igaz, hogy mindegyik más, de mégis nagyon hasonló díjazás, de kezdem a Versatile Blogger Awarddal.

7 dolgot kell magamról megosztani, és 15 bloggernek átadni a díjat. Nagyon nehéz újat mondanom magamról, ami a blogra is elfér, és még Ti sem tudtok rólam :)

1. Valószínű, hogy romlott a szemem, mert mostanában elég gyakran "szédülök" az utcán, vagy olyan helyen ahol nagy a tér, illetve a térlátásom is kissé zavaros. És a legdurvább, hogy áprilisban kaptam időpontot a szemészetre....

2. Sajnos szeretek mindenfélét nassolni.

3. November óta teljesen átreformáltam az életemet, leszoktam a kávéról, és a cigiről, illetve heti 5-6 nap rendszeresen edzem itthon, vagy kint a szabadban.

4. Mindig küzdök a vashiánnyal, pedig eszem sok vitamint, jövőhét utáni héten megyek újra kontrollra, hogy ellenőrizzék jó e minden eredmény. A vashiány mellett gyulladás van a szervezetemben, tehát góckutatást is végeznek.

5. Ha egy könyv nem tetszik mostanában, képtelen vagyok kiolvasni, pedig régen mindent elolvastam, ha tetszett ha nem.

6. Az utóbbi pár hónapban külföldről szerzem be a lakkjaimat, segítséggel persze, innen is köszönöm a Lányoknak akik intézik a rendeléseket. Persze ebből még semmit sem mutattam a blogon, de aki követ instán azok láthattak az új szépségekkel manikűrt.

7. Laktóz érzékeny vagyok, emellett a csípőset sem bírom megemészteni.

A Libster díj kérdései, először Black Fairy-re válaszolok:

Melyik költőket szeretitek jobban: azokat, akik művészeti szépségért írnak, vagy azokat, akik komoly társadalmi problémákat fogalmaznak meg?

Ezen még sosem gondolkodtam, nekem ez így túl kategorizált lenne, mert elég vegyes ízlésem van minden téren. Szóval legyen benne ez is, az is, valami fogjon meg.

Ha átírhatnátok egy meglévő filmnek a forgatókönyvét, és újra leforgatnák a tietek alapján, melyik filmet és hogyan változtatnátok? 

Soha nem gondolkodtam még ilyenen, de talán Darren Shan vampíros filmet úgy ahogy van átírnám, és új szereplőket találnék a meglévők helyére, mert katasztrófa amit készítettek a könyvekből. Betiltanám! Pedig jó alapanyag lett volna. Szerencsére Darren a legutóbbi dedikáláson megnyugtatott, hogy semmi köze nem volt ahhoz a borzalmas filmhez.

Mi volt a legviccesebb (publikus) közös élményetek legjobb barátotokkal/barátnőtökkel?

Én igazából rettenet béna vagyok (mindig mindenhova beverem magam), és néha nagyon butus.
Párommal mi nem telefonálunk, hanem e-mailt váltunk, ha kell valami, vagy fontos információt szeretnénk adni a másiknak. Volt olyan, hogy munkából hazafelé jövet vett BKV jegyet, ő kis rendes írt e-mailt, hogy 10 perce áll sorban a jegyért, mire visszaírtam neki, jól átgondoltam, hogy vegyen BKV jegyet :D Meg egyéb ilyen szösszenetek történnek velünk...:)


Mi volt az a húzásotok gyerekkorotokban, amivel a legjobban zavarba hoztátok szüleiteket (és publikus)

Nem emlékszem ilyenre, minket egyedül nevelt anyu, vagyis a mamámmal, de nem emlékszem ilyenre..

Milyen hangszer lennél, és miért? 

Dob. Jó feszültség levezető lehet, és az alapok rajta nyugszanak a zenében.

Melyik volt a legnagyobb kamaszkori "sminkbakitok"?

Oh...volt egy pár :D Páva smink napközben, hozzá nem illő ruhához, és a legjobb, meg voltam róla győződve, hogy milyen ügyes vagyok :D

Mik azok az apróságok, amik mindig jobb kedvre derítenek a hétköznapokban? 

A Párom, igazából a látványa, megnyugtat, ha tudom, hogy itthon van velem.

Melyik a kedvenc gyerekkori és mostani rajzfilmetek?

Triton, Sailor Moon, Dragon Ball, Ebek közt a legszemtelenebb - ezeket többször is megnéztem kiskoromban.
Mostanában, amit orrvérzésig nézek, az az Öt legenda. Szerencsére karácsonykor naponta leadták, volt, hogy kétszer is:D Illetve a Gru-t is nagyon szeretem még, és a Disney meséket többnyire.

Melyik dallal jellemeznétek az éveteket eddig?

Szerintem ilyen nincsen :).

Milyen olvasmányokat ajánlanál egy szakmunkásképzőbe, amit szerinted el is olvasnának a tanulók?

Harry Potter, és Darren Shan könyveit.

Nina kérdései: 

Mi jut eszedbe a tavaszról?

Ez most egoistán hangozhat, de a születésnapom :)

Van szerencsétlen/vicces sztorid? ((Ez itt egy felszólítás, hogy nevetni szeretnék, kérdés formájában. Storytime!))

Akad bőven :). Volt, hogy ágyaztam befelé, és ahogy próbáltam leteríteni az ágytakarót leestem az ágyamról :D...másztam ki az ágyból, és bevertem a szekrényembe a térdemet, de annyira, hogy nem tudtam járni normálisan hónapokig, állandóan esek kelek, még akkor is megbotlok mikor egyenes terepen megyek :D. A héten is ez történt...

Hány idegennyelven tudsz (el)köszönni?

Hirtelen 6 nyelv jutott az eszembe: magyar :D, japán, német, angol, spanyol, francia, görög

Kit/Mit tartasz számodra a leginspirálóbbnak?

Párom a leginspirálóbb számomra, mindig eszembe jut min ment keresztül, és motivál ezáltal az életem egyéb területein. És persze inspirál minden jóra :).

Mit gondolsz a példaképek kialakulásáról? (( Pl.: ahogy a fiatalok fölnéznek a celebjeikre, a szüleikre, te kire..stb))

Szerintem szüksége van a fiataloknak példaképre, hiszen ez segítheti a személyiség fejlődését, viszont az már hosszú történet, hogy a mai példaképekről mi a véleményem. Addig jó míg valaki a szüleit tartja példaképnek, feltéve, ha jó példát mutatnak.

Mi a blogod címének a története? 

Nincsen különösebb története, foglalkoztatnak különleges lények történetei. :)


Hogy állsz az animékkel? (("otaku"-társak kereső kérdése))

Kis gyerek korom óta anime függő vagyok :D De tudatosan tini éveimben kezdtem el ezzel foglalkozni, nagyon sok animét néztem már meg, és jobban szeretem az animált változatot a képregénynél, szóval mangát nem sokat olvastam.


Mit gondolsz a haul posztokról?

Én már régóta nem írok haul posztokat, mivel nem vásárolok mostanában lakkon kívül semmit, illetve rájöttem, hogy nem ide való. Egyébként másoknál szívesen nézem.

Mit gondolsz, mennyire lehet egy blogger őszinte/közvetlen az olvasóihoz/val?

Szerintem nem árt, ha egy kis magánszférát hagy magának a blogger, de egyébként ha tanácsot kell adni, igenis legyen egy blogger őszinte az olvasóihoz. Szerintem a közvetlenség is fontos, hiszen mi is emberek vagyunk, semmiben sem különbözünk az olvasóktól. Legalábbis én úgy kezelem az olvasóim, blogger társaim mintha mondjuk az oszálytársaim/kollegáim lennének, az már egy más dolog, hogy némelyikük ehhez a dologhoz hogyan viszonyul, mert vannak szerintem olyan lányok, akik valamiért többre tartják magukat. Csak azt nem értem mire fel.


Mi az amire most leginkább vágysz? 

Arra, hogy elmúljon a torokfájásom :)

Nagyon szépen köszönöm a díjakat, ha gondoljátok Ti is válaszoljátok meg őket kommentben.
Vegyétek-vigyétek a díjat, jelenleg nem tudnék vele senkit megajándékozni aki ne kapta volna meg..mert megint elhúzódott nálam a dolog :(
6 megjegyzés

 1. A Harry Potter már a negyedik szavazatot kapta!!! Most már megmondom tanárnőnek, hogy muszáj legyen elolvasni őket...:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Ezt anno még a általános irodalom tanárom is be akarta vezetni, hogy a HP köztelező legyen, bár lehet hogy akkor veszíteni el varázsát :)

   Törlés
 2. Mielőbbi jobbulást kívánok!!!! Feléd tart egy pozitív energia-nyaláb Tolnáról!!!! :)

  VálaszTörlés
 3. Apropó, én is laktózérzékeny vagyok! Tudsz a kapcsolódó SZJA kedvezményről?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, annyira Drága vagy <3

   Nem, soha nem hallottam ilyenről. Te igénybe vetted?

   Törlés
  2. Igen! Először is nézd meg az orvosi papírokon, hogy mi a kódod. Aztán vesd össze a törvénnyel, hogy szerepel-e a kódod a listán. Ha igen, akkor 2009-ig visszamenőleg kérheted utólag az SZJA kedvezményt - persze ha csak nemrég kaptál kódot, akkor akkortól érvényes, nekem 2008-ban lett diagnózisom, akkortól él a kedvezmény és max 5 évet lehet visszamenni - szóval nekem mákom volt. Önellenőrzést kell csinálni azokra az évekre, amiket szeretnél utólag javítani. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a NAV honlapról letöltöd a nyomtatványkitöltőt, és azoknak az éveknek az adatlapjait pl. 0953, 1053,1153,1253,1353,1453 amik érintettek. Ezután előveszed az eredeti adóbevallásodat, átírod ugyanazokat az adatokat mint eredetileg volt, de pluszban beírod a 34. sorba hogy érvényesíteni akarod a kedvezményt. Nagyon fontos, hogy legyen orvosi igazolásod és hogy stimmeljen a kód. Nekem a Gasztroenteorológián és a NAV-nál is nagyon készségesen segítettek ezügyben. Csatolom az idevágó linkeket, másnak is hasznos lehet! Én most fogom beadni a NAV-hoz a papírjaimat, ha minden igaz, vissza kell kapnom több mint 200 ezer forintot!

   https://laktozerzekeny.hu/igenybe-veszi-az-alanyi-jogon-jaro-szemelyi-adokedvezmenyt/

   Törlés