Interjú: Calena

Sziasztok, Lányok!

A mai interjúban a nagy népszerűségnek örvendő Calena márkáról lesz szó.
A csomagolása egyszerre aranyos, és kedves, színes és bohókás. A Calenában csupa természetes alapanyag található, ami a fantasztikus illata mellett kényezteti a testünket is.
Szabó Nikolettel, a Calena marketing vezetőjével beszélgettünk a márka múltjáról, arról hogy itthon mennyire kedvelik a termékeiket, arról hogy hogyan készülnek a kencék, és választ kapunk arra is miért kézkrém került a Pure by Pixiboxba.Milyen múltra tekint vissza a Calena? Milyen fogadtatása volt Magyarországon?

A természetes, növényi nyersanyagok gondos feldolgozásának hosszú tradíciója van a Calena-nál (Calendula Nativ). Angelika Böhme, a Calena alapítója gyermekkora óta foglalkozik növényekkel. Nagymamája korán felismerte, hogy a kislánynak különleges érzéke van a növényekhez. A bajorországi Allgäu vidék érintetlen tájain nagymama  és unokája közösen gyűjtötték a gyógynövényeket és virágzatokat. A növények hagyományos feldolgozásáról szóló tudást az unoka a nagymamájától sajátította el. Később egyre inkább a szenvedélyévé vált a tiszta, nagy hatékonyságú, friss alapanyagokból előállított kozmetikai termékek készítése.
A történet 1987-ben kezdődött. Angelika Böhme első üzletében friss alapanyagokból egyedi, friss természetes kozmetikumokat állított elő. Minden egyes vásárlót a bőre igényeire szabott termékekkel látott el, amelyek különleges, hatékony és természetes ápolást nyújtottak. Korunkban is lehetséges hagyományos módszerrel készülő, természetes alapanyagú kozmetikai termékeket előállítani, amelyekben a természet frissessége a maga teljességében érezhető! Ilyen a Calena.
A márka itthon a Pure by Pixibox-al debütált. Véleményünk szerint ez volt a legjobb lehetőség, hogy minél több ember megismerhesse és ki is próbálhassa ezeket a csodás termékeket. A visszajelzések nagyon pozitívak, sokan már betették táskájukba a kézkrémet, hogy mindennap megfelelő ápolást biztosítsanak kiszáradt kezüknek.

A Calena miben más, mint az itthon kapható többi natúr/bio/organikus termék?

Nagyon sok oldalról meg lehet közelíteni a kérdést. Szinte az összes natúrkozmetikum gyártó a természetességet szimbolizálva egyszerű, letisztult csomagolásban teszi polcra a készítményeket. A Calena termékeket azonban rögtön ki lehet szúrni a csajos, divatos külső miatt. Mivel natúrkozmetikumról beszélünk, mégis a belső értékekre kell helyezni a hangsúlyt. Tapasztalataink alapján sajnos rengeteg olyan külföldi és hazai gyártó cég van, akik kozmetikumaikat natúr-, vagy biokozmetikumnak nevezik, holott az összetevők még csak nem is 100%-ig természetesek, főleg nem biogazdálkodásból származóak túlnyomó részt.
A Calena termékek rendkívül tiszták, 100%-osan természetes, 90-95%-ban biogazdálkodásból származó összetevőket tartalmaznak és fontos kiemelni, frissen és kézzel készülnek!
Jelenleg 16-féle termékcsalád létezik, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb illatú kozmetikumát, nem kell kompromisszumot kötnie. Egy budapesti szaküzlet kedves tulajdonosa mondta: „Az illatok egytől-egyig nagyon el vannak találva, ami ritkaság természetes kozmetikumok esetében”. Tényleg mennyeiek, azonnal elvarázsolnak! Fontos még szót ejteni a kiszerelésekről is, amelyek nagyon praktikusak és higiénia szempontjából is említésre méltók. Ilyen például a pumpás kézkrém, testápoló és tusolóhab vagy az egyedülálló stiftes testápoló vaj.A márka termékei kézzel készülnek, ez hogyan zajlik pontosan?

Egy kicsit messzebbről indítva a választ...Németországban négy nagy konszern uralja a natúrkozmetikumok piacát, melyek egyre nagyobb mennyiségeket állítanak elő. Többen közülük olcsó natúrkozmetikai termékeket is gyártanak tömegpiaci eladásra. Eközben a termékeikre vonatkozó, eredetileg helyes, természetes összetevőkre alapuló minőségi elvárások elvesztek.
Ezek a gyártók ma tömegtermékeket állítanak elő, teljes egészében automatizált gyártósorokon. Termékeiknek és emulzióiknak alkalmasaknak kell lenniük arra, hogy hosszú gyártási folyamaton haladjanak keresztül, ezért emulzióik minőségét a technika követelményeihez kell igazítaniuk. A nagy konszernek natúrkozmetikai receptúrája sok esetben mára a szokványos kozmetikai iparéhoz hasonult. Receptúráikat a gépi tömeggyártáshoz igazították. Emulzióik standardizált, folyékony, híg, víz alapú emulziók. A teljes egészében automatizált csomagolósorokat pedig erős tisztítószerekkel kell fertőtleníteni.
Egy idézet az alapítótól, Angelika Böhme-től: „Mi nem követjük a nagyipari módszereket!
A természet nem standardizálható és nem alkalmas a tömegpiaci termelésre.” Ezért a Calena meggyőződésből mindig frissen, kézzel készített, kis adagokban állítja elő termékeit nagy gondossággal, szeretettel és odafigyeléssel.Azaz amit leadunk rendelésbe, akkor állnak csak neki elkészíteni, nem raktárról dolgoznak, amit véleményünk szerint meghálál a Calena termékeket használók bőre.

Mennyit, és miben változott a Calena az évek alatt?

2012-ig Calendula Nativ néven voltak ismertek, utána módosították Calena-ra az egyszerűbb kommunikáció miatt. Természetesen a készítmények minősége nem változott és továbbra sem mondanak le arról, hogy frissen és kézzel készítsék őket, ezáltal minden kozmetikumuk szeretettel itatódik át. Csupán kínálatukat bővítik évről-évre.Különböző termékcsaládokat rejt a márka, mint például Relax, Rózsatündér, Szimfónia stb. Ezek aromaterápiás céllal készültek? Valóban segítenek ellazulni a relax termékek?

A bőr számára rendkívül hasznos összetevők mellett fontos hangsúlyt fektetnek a természetes illatokra is, melyek az ember lelkére is hatnak. Például a Relax termékcsaládban található bio levendula elixír köztudottan nyugtató hatással bír.

A márka megjelent a Pure by Pixiboxban is, méghozzá egy kézkrémmel képviselte magát a dobozban. Miért a kézkrém került a boxba?

A Calena termékkínálatából a kézkrém az, amit talán egyébként otthon is a legtöbben használnak, így könnyen össze lehet hasonlítani más gyártók készítményeivel.Ha valaki először vásárol Calena terméket, mik azok amiket feltétlenül ajánlana? Mik a márka legnépszerűbb készítményei?

Minden terméket szívből ajánlok, rendkívül pozitív hatással vannak a bőrre, feltétlenül meg kell tapasztalni! Itt inkább az a kérdés, hogy ki, melyik illatot szereti leginkább.
Illatban a legkedveltebbek a Rózsatündér, Szerelmesálom, Körömvirág-Vanília,
Birsalma és a Bambusz-tej, az utóbbit egyébként férfiak is előszeretettel használják.
Sokan más, már megszokott mesterséges illatokat várnak, de aztán mindig csalódnak pozitív értelemben. Volt olyan hölgy, aki kimondottan nem szerette kozmetikumokban a rózsa illatot, de a Rózsatündér kézkrém azóta is a kedvence. Ha a termékkategóriákat nézzük, akkor pedig a kézkrém, a testápoló vaj és a fürdőcsokoládé áll a dobogó három fokán.

Milyen újdonságok várnak a vásárlókra a 2015-ös évben?

Februárban érkezett az első szállítmány fürdő tea, ami abszolút idei újdonság. Egy 100%-ban természetes pamut tasakban (filterben) megtalálható a termékcsaládra jellemző összetevő szárított kivitelben és mellette egy kis fürdő praliné bio argánolajjal. Az ötletes kiszerelés miatt peelingként is használható.
Meglátjuk még mit hoz az idei év.Önnek mik a személyes kedvencei? Melyek azok a termékek, amik a napi rutinját képezik?

Én személy szerint Birsalma kézkrém függő vagyok és a Relax habfürdő segít este az ellazulásban. A habfürdő egyébként a fürdőszoba ékköve is egyben, csodálatos a kiszerelése. Imádom használni a Calena termékeit!

A Calena termékeit megtaláljátok a http://www.calena.hu/vasarlas webáruházban.

8 megjegyzés

 1. De jó interjú, újat ismertem meg megint! :* :)

  VálaszTörlés
 2. A Calena márkánál szó szerint kilométeres kívánságlistám van, mert a fürdőtejek, kézkrémek, fürdőcsokik csodás tengeréből egyszerűen nem tudtam csak 1-2 dolog kiválogatni :-)

  Egyébként pedig díjat kaptál tőlem:
  http://djkatybeauty.blogspot.hu/2015/03/szemelyes-sokoldalu-blogger-dij.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is :D Számtalan testvaj, meg fürdőtermékeket szeretnék én is :D

   Köszönöm szépen :)

   Törlés
 3. Bár tudom, nem az ilyen kommentek a legjobbak egy-egy poszt után, de "meglepi" vár a blogomon c: avagy ha úgy tetszik, díjazott lettél ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Minden komment tökéletes :) Köszönöm szépen <3

   Törlés
 4. Nagyon jól sikerült ez a cikk, érdekes volt!

  VálaszTörlés