Fittnasi | Cukormentes és zsírszegény reszelt túrós sütemény

Szerintem ez az egyik legnépszerűbb retró sütemény, amelyet mi magyarok nagyon szívesen fogyasztunk egy kiadós vasárnapi ebéd után. Igazából én reggelire szerettem a legjobban enni és mellé legalább három deci szobahőmérsékletű tejjel leöblíteni, még gyerekkoromban. Azóta eltel sok-sok év, és életmódváltást követően ezt a süteményt is megreformáltam, így sokkal könnyebben bele tudom illeszteni a napi kalóriakeretembe, ráadásul nem tartalmaz felesleges kalóriát. Lássuk a pontos receptet: 


Hozzávalók

250 g sovány túró (Nádudvari)

1 db tojás

20 g Holland kakaópor

Nagyi Titka Extra Finom Süteményliszt (opcionális)

4 g vanília koncentrátum

1 db tojássárgája

1 db tojás

120 g vaj

1 kk sütőpor

Ízlés szerint édesítő



Elkészítés

A lisztet a sütőporral alaposan elkeverem, majd beleteszem a kakaóport, amelyet szintén elkeverek. Amint a száraz összetevőket alaposan elkevertem, beletettem a szobahőmérsékletű vajat, kicsit átdolgoztam a tésztát, majd beleütöttem egy egész tojássárgáját, és kézzel nekiálltam összegyúrni. Amint a tészta összeállt egy masszív labdává, ketté vettem, és betettem a hűtőbe bő egy órára pihenni. Amíg a kakaós tészta pihent a hidegben, addig a túrót áttörtem villával, majd beleütöttem a tojás sárgáját, valamint beleöntöttem a vanília koncentrátumot (Dia Wellness madagaszkári vaníliakoncentrátum) és az édesítőt. Jól elkevertem a egymással az összetevőket, majd felvertem a tojásfehérjét addig amíg kemény habbá nem vált, és óvatosan a túrós masszához kevertem. Kibéleltem egy kisebb tepsit sütőpapírral, majd egy adag tésztát kivettem a hűtőből, és belereszeltem a tepsibe. Ezután fogtam a túrós krémet és szépen elegyengettem a tésztán, ezután kivettem a másik adag tésztát a hűtőből és ráreszeltem a túrós rétegre. Előmelegített sütőben nagyjából 30-40 perc a sütési ideje. Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható.




Nincsenek megjegyzések