FittNasi | Ananászos vaníliás reszelt cukromentes sütemény

Ez egy saját kútfőből kipattant rögtönzött recept, amelyet úgy gondoltam megosztok veletek, hátha van valakinek kedve elkészíteni a közelgő Húsvéti ünnepek alkalmával vagy csak úgy egy délutáni nasi kedvéért. Maradt egy bő fél konzervnyi ananászom, és már nem volt kedvem magában elfogyasztani vagy tejtermékhez adni, ezért kis gondolkodás után gondoltam csinálok belőle egy piteszerű süteményt. Sajnos nincsen pite formám, így egy nagyobb tepsiben kellett az omlós tésztát elhelyeznem, ezért nem lett túl fotógén a sütemény, de az ízélményből nem veszített semmit. 



Hozzávalók

300 g Nagyi Titka süteményliszt
200 g Bords Eve vaj
1 db tojás sárgája
1 cs vanília ízű pudingpor
300 ml vanília ízű növényi tej
270 ml 1,5%-os tej
170 g Skyr
240 g konzerv ananász
11 g étkezési keményítő


Elkészítés

A tésztát pontosan ugyanúgy készítettem el, ahogy a Nagyi Titka csomagolásán szerepel, csak a saját igényeimnek megfelelően behelyettesítettem az alapanyagokat.
A lisztet és a vajat összemorzsoltam, majd tettem bele folyékony édesítőt, a tojás sárgáját, egy kis kanál vanília koncentrátumot és egy evőkanál vizet. Ezeket alaposan összegyúrtam, amíg össze nem állt, majd becsomagoltam, és eltettem a mélyhűtőbe pihenni. Amíg a tészta a hűtőben pihent összeállítottam a krémet. A vanília pudingot a szokásos módon megfőztem (édesítővel), de a tej az soknak bizonyult így tettem bele egy kevés keményítőt (ha a puding zacskóján lévő receptet csináljátok akkor nem kell a keményítő), és amint egy kicsit besűrűsödött beletettem a skyr-t. A krémet összeforraltam, és megvártam míg teljesen kihűlt. A sütőt bekapcsoltam, és amíg bemelegedett a tésztát kivettem a hűtőből. Az tészta 70%-át kinyújtottam és a tepsibe helyeztem, villával megszurkáltam, majd ráöntöttem a vaníliás krémet. Amint a krémet szépen egyenletesen elegyengettem, és ráreszeltem egy nagy lyukú reszelő segítségével a maradék tésztát. Betettem a sütőbe és bő 40-45 percig sütöttem. Érdemes lehet egy tojással lekenni az egészet még sütés előtt, de természetesen nem muszáj. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. 





Nincsenek megjegyzések