Fittreggeli | Mazsolás csokoládés zsemle

Havi egy-két receptet igyekszem megosztani veletek, amely elsősorban kezdő életmódváltóknak ajánlok. Ez a csodálatos, illatos és édes zsemle az egyik nagy kedvencünk, viszonylag könnyedén beilleszthető egy kalóriadeficites étrendbe is. 


Hozzávalók

- 250 g Dia Wellness 50-es lisztkeverék (természetesen működik fehérliszttel, keltésztákhoz való liszttel)
- 25 g Laktózmentes görög joghurt (szintén opcionális, ha nem vagy laktózérzékeny akkor a sima joghurt is megteszi)
- 300 ml Tej 1,5 %-os
- 50 g mazsola
- 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 1 cs vaníliás cukor
- Fél cs porélesztő 
- Csipet só
- Ízlés szerint édesítő (aki eszik cukrot, az cukrot tehet bele)


Elkészítése igazán egyszerű, egy erős kézre vagy egy dagasztógépre lesz szükség. A lisztet és a porélesztőt elkeverjük, majd mehet bele egy csipet só, majd a vaníliás cukor. Miután a száraz összetevőket alaposan elkevertük, mehet bele a joghurt (de működik ugyanennyi mennyiségű skyrrel is) és a mazsola. A tejet langyosra melegítjük, és kisebb adagokban tesszük hozzá a tésztához, közben folyamatosan dagasszuk a nyers tésztát. Amint a tésztánk nagyjából összeállt, mehet bele az apróra vágott csokoládé, így nem fog megolvadni a tej melegétől vagy kezünk hőjétől. Amikor leválik a tészta a tál oldaláról akkor tökéletes lesz az állaga, mehet rá a konyharuha és langyos, meleg helyen bő 40 percig kelesszük. Miután megkelt a tésztánk, vizes kézzel kis gombócokat formázzunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és ismét egy bő 20 perces kelesztés következik. A nyers zsemléket takarjuk le konyharuhával. Előmelegített sütőbe tesszük (nagyjából 180 fok) és aranybarnára sütjük. Ezekkel az arányokkal két-három nap elteltével is csodálatosan puha, illatos, zamatos zsemlék készülnek.



Nincsenek megjegyzések