Arcápolás | Yves Rocher Elixir Botanique termékcsalád

Elég régóta használom az Yves Rocher tavaly ősszel megjelent új termékcsalád tagjait, így aktuálisnak érzem, hogy beszámoljak a hosszú távon szerzett tapasztalataimról.


Amit erről a termékcsaládról tudni kell, hogy növényi alapanyagokat tartalmaz, amelyek segítségével a bőr öregedését késleltetni tudjuk, illetve a ráncok láthatóságának csökkentése a másik fő célja. Emellett a bőr feszesé és ragyogóvá válhat. A termékcsalád csodálatos és exkluzív csomagolást kapott, egymással harmonizáló zöld színekkel. A szemkörnyékápoló kivételével mindegyik termék üveg kiszerelésben kapható. 


Az arckrémek használata szerintem többségünknek mindennapi részét képezi, ezért a nappali krém leírásával nyitom a sort. 
A krém opálos színezetű, könnyed állagú és kellemes növényi illata van, az én orromnak kellemes, de el aki érzékeny az illatanyagokra akkor nem biztos, hogy ez a produktum lesz a legjobb választás. A hidratáló hatásával tökéletesen elégedett vagyok, megtiszított arcbőrbe szoktam bedolgozni 3-4 borsónyi adagot, amely szinte azonnal beszívódik. Ideális a használata a közelgő melegebb időszakra. Pikk-pakk tökéletesen beszívódik, és már mehet is rá a fényvédő. Elsősorban normál és kombinált bőrtípusra ajánlott a használata.Az éjszakai krém egy sokkal tartalmasabb állagú, zsírosabb ezáltal valamivel nehezebben is szívódik be a bőrbe, de nem zsírosítja és nehezíti el azt. Felkelést követően tiszta, és egységes bőrkép fogad. Igazából óriási pluszt nem nyújt a bőrápolási rutinomban, de egy kellemes, és a feladatát ellátó arckrémről van szó. Az illata megegyezik a nappalra való változatával. 


Nagyon-nagyon szeretem a szérumokat, és ez a szérum is nagyon hamar belopta magát a szívembe. A használata egyszerű, pár pumpányi mennyiséget oszlatok el a bőrömön közvetlenül arctisztítás után. Az állaga szuper könnyed, pillanatok alatt a bőrbe szívódik, kellemes érzetet hagyva maga után. Erre szoktam felvinni a nappali arckrémet, de nyáron el tudom képzelni, hogy bőven elegendő lesz önmagában. Régóta használom, és úgy vettem észre, hogy nem csak én szeretem használni, hanem a bőröm is. Rugalmasabbnak és feszesebbnek érzem a bőrömet, amióta beépült ez a kis csoda a rutinomba. Évszakváltáskor szinte mindig szárazabb a bőröm, és hiába a nagy mennyiségű folyadékfogyasztás, mindig száraz a szemem alatt és a szemöldököm környékén. Végre egy évszakváltás ahol kimaradt ez a bosszúság, és abszolút ehhez a szérumhoz tudom kötni. 


Ha őszinte akarok lenni akkor a szérumnál is nagyobb kedvencem a tubusos szemkörkényékápoló. Nem fényképeztem le, de a kupak alatt az adagolója nem akármilyen! Három kis golyó segítségével tudjuk bemasszírozni azt a kevés kis mennyiségű krémet, amelyet könnyen el tudunk dolgozni a szem környékén, illetve a görgők segítenek átmasszírozni finoman ezt az érzékeny területet. A hatása pár másodperc alatt már érezhető, érzem ahogy a bőröm feszesedni kezd, a szemem körüli vékony bőr kap egy kis színt a masszázs által. A reggeli kis duzzanat hamar elmúlik a használatát követően, illetve amit még észrevettem, hogy szinte nincsen lila terület a szemem alatt. Előtte sem szenvedtem karikákban. de egy-egy kialvatlan éjszaka igencsak meglátszott a szemem alatt. 

Összességében egy remek termékcsalád, amely lefed egy egész arcápolási rutint. Mindkét hidratáló krém beváltotta a hozzáfűzött reményeket, habár az éjszakai krém számomra nem egy pótolhatatlan darab, el fogom használni, de valószínűleg nem vásárolnám újra. A nappali krém egy könnyed, igazi tavaszi-nyári darab. A szérum és a szemkörnyékápoló abszolút a kedvenceim, amelyek ha elfogynak biztos, hogy pótlásra kerülnek. Hosszú távú használat után semmilyen irritációt nem tapasztaltam. 
Nincsenek megjegyzések