Teszt | L'oreal Paris Préférence hajfesték Extreme Platinum

Nem nagyon emlékszem, hogy lett volna hajfestékről szóló poszt a blogon (hajszínező volt), de úgy gondoltam, hogy a legutóbbi hajszín váltásommal kapcsolatban a tapasztalataimat. A L'oreal Paris hajfestékeivel már régóta szemeztem, és néhány hónappal ezelőtt elhatároztam, hogy benevezek az általam kinézett színre. 


Az én hajfestés történetem már viszonylag régre nyúlik vissza. Nálunk anyukám elég szigorú volt a hajfestést illetően, így tinédzserkorom nagy részét az eredeti hajszínemmel kellett eltöltenem, pedig nagyon szerettem volna fekete hajat, de ez a korszakom nem tartott sokáig (a fekete hajra gondolok, a fekete ruhák imádata a mai napig tart), viszont a szőke, na azért tényleg sokáig könyörögtem. Kislánykoromban szőke hajam volt (instagramon láthattok róla képet), de nekem is sötétedett az évek folyamán és a barna-szőkés barna árnyalatra változott, ha emlékeim nem csalnak. Emlékszem az első szőke tincseket barátnőm anyukája csinálta, még oxy-val. Három tincs volt összesen a hajamban egy vastag az egyik oldalon és másik oldalán a hajamnak pedig két vékony (a választékom középen van általában), akkor mindenki agyon dicsérte, én pedig tudtam, hogy bizony egy napon teljesen szőke lesz a hajam. Ez 19 éves korom környékén jött, és sokáig a Gariner világos szőke festékével volt festve a hajam. Aztán meguntam a világos szőkét és arany szőke árnyalatra váltottam, szerintem erre még páran emlékezhettek is, hiszen vannak rólam képek a blogon azokból az időkből. Aztán azt megunván, jött a rosegold szőke, amelyet nagyon szerettem, de a festéket nem bírta a fejbőröm. Két évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy újra világos szőke szeretnék lenni, de a platina változat. A Syoss extra világos szőke hajfestékét használtam idáig, de nagyon-nagyon régóta szemeztem a posztban szereplő hajfestékkel. Féltem, hogy túlságosan világos lesz számomra, de őszintén megmondva nem lett túl nagy a különbség a nagyon világos szőke és a mostani hajszínem között. Ez lett volna dióhéjban a 15 évnyi szőkeségem története. 


A L'oreal márkáról tudjuk, hogy drogériás fronton abszolút nem egy olcsó kategória. Igazából, ha a hajamról van szó, nem szeretek spórolni, szóval nekem még bőven belefér a L'oreal Paris Préférence hajfesték, amelyet az ultra platina szőke árnyalatban vásároltam meg. A doboza hatalmas és minőségi darab. A festéshez való termékek csomagolása és kiszerelése csillagos ötös, úgyhogy abszolút ár-érték arányban bőven megérte. A benne lévő leírás abszolút érthető, és nagy segítség a csomagolásokon feltüntetett számok, amelyek a lépéseket jelzik. Nekem édesanyám festi jelenleg a hajamat, úgyhogy mi kis festékes tálkában kevertük össze a hozzávalókat, majd vitte fel egy hajfestésre való ecsettel. A kevert festék nagyon krémes lesz, nem csöpög, nem folyik, nincs maró szaga. Nagyon hamar megszívta a hajamat, ami szintén plusz pont, hiszen nem kellett túl sokáig fenn hagyom a hajamon (a maximális idő 45 perc). A hatóidő leteltével természetesen alaposan kimostam a festéket a hajamból, majd felraktam még vizes hajra a kis tubusban található hamvasító pakolást (a tubusos kiszerelésért igazán hálás vagyok a márkának), amelyben olyan sok krém van, amely a következő hajfestésig is bőven elég lesz heti használat mellett. A végeredmény magáért beszél. Nyilván anyukám kézügyességének is köszönhető, egységesen kikerült befesteni, csodás hideg platina szőke árnyalatú lett a hajam, amelyet mindig is akartam. Amit még észrevettem, hogy csodásan puha lett a hajam festés után, és szép fényes. Nekem gyorsan nő a hajam, két hét után már látszik a lenövés, és sárgulni is hajlamos a hajam, de eddig ezzel a színnel csak a lenövés látszik, de a sárgulás egyáltalán nem, pedig csak a hozzávaló pakolást használtam a hamvasító samponomat nem. 

Összességében abszolút nem bántam meg, hogy másik márka festékét kezdtem el használni, hiába kerül dupla annyiba, mint a korábban használt termékek. A dobozon lévő szín abszolút valósághű. A kikevert krémet nagyon egyszerűen fel lehet vinni csöpögés mentesen, az én hajamat hamar „kiszívja”, a pakolás pedig az egyik legjobb hajra való kence, amelyet valaha próbáltam, és külön piros pont azért, mert kitart a következő festésig. Biztos vagyok benne, hogy ezentúl ezzel a festékkel fogom festeni a hajamat, legalábbis addig amíg meg nem unom a platina szőkét. 

Nincsenek megjegyzések