Ajánló | Szemkörnyék ápolása

Megoszlanak a vélemények arról, hogy kell-e szemránckrém a szem környéki területének ápolásához vagy elég egy jól összeállított arcápolási rutin. Én magam egyik tábort sem képviselem, valahol a kettő között állok, évente egy-két alkalommal használok a szemem környékére krémet, de többször elfordult az is, hogy az aktuális egész arcomra használt szérumból vagy krémből tettem a szem bőrterületeire. 


Őszintén szólva nem emlékszem melyik termék volt az első szemránckrémem, de a blogolásnak köszönhetően több terméket volt szerencsém kipróbálni, illetve kíváncsiságból vásároltam magamnak néhány darabot. Jómagam a tubusos, kis csőrrel vagy pipettával ellátott kiszereléseket szeretem jobban, mert még mindig az a biztos, ha nem nyúlkálunk egy krémbe, de ha mégis így esik, akkor nagyon alapos kézmosást követően kenem fel a terméket. 
Eddig az egyetlen szemkönyékápoló, amelyet újra vettem az Bioderma Sensibio Eye, mert könnyed állagú, gyorsan beszívódó formula, amely inkább a szem körüli szárazságot szünteti meg, mintsem enyhítsen a ráncokon vagy eltüntesse a karikákat. Szerencsére nem szenvedek semmilyen problémával, ami a szememet illeti, se nem karikás, se nem ráncos, csak ősszel és télen hajlamos kiszáradni, úgyhogy leginkább hidratáló hatású produktumokat keresek elsősorban. 

Manapság rengeteg problémára találhatunk megoldást, legyen szó sötét karikákról, szarkalábakról, bőrszárazságról, világosításról és még sorolhatnám napestig. Szerencsére nem futottam bele az évek alatt olyan produktumba, amely irritált volna vagy okozott volna valamilyen kárt, olyan elfordult, hogy semmi többet nem nyújtott, mint egy egyszerű hidratálókrém. Vannak nagyon hatékony szemránckrémek, mint például a már említett Bioderma Sensibio Eye krém, de a HerbArting Szemkörnyékápoló szérumja is felér egy kisebb csodával, valamint a La-Roche Posaynak vannak nagyon szuper termékei még ebben a kategóriában. 
Manapság lehet kapni kis szemmaszkokat is, amelyek egy-egy alkalomra elegendőek, mint például az Avon K-Beauty termékcsaládjába tartozó hidratáló szemmaszk. A szérumba áztatott szilikonlapot csak felhelyezzük a szemalatti területre, és élvezzük az általa okozott wellness élményt, valamint a feszesítő hatását. Én ezeket a kis tapaszokat általában akkor használom, ha számomra fontos eseményre vagyok hivatalos, így úgy érzem, hogy segítek a megjelenésemmel egy kis extra „boosttal”.


Akik nem szeretnek várni reggelente, már elérhetőek éjszakára felhelyezhető krém állagú szemmaszkok. Elég egy kevés mennyiséget a bőrbe dolgozni, majd egy szépítő alvás van csak hátra. Reggelre a szem körüli bőr feszesebb lehet, kevésbé felpuffadt valamint a karikákat is könnyebben kordában lehet ezáltal tartani. Csak felkelés után le kell meg kell mosni az arcunkat és nem kell külön krémet felvinni, elég egy hidratáló és már indulhat is a nap. 
Egy-egy jobb minőségű krémet akár szemhéj primerként is használhatunk, hiszen ezzel nem csak hidratáljuk a bőrt, hanem előkészítjük a sminkünkhöz a terepet. 


Nincsenek megjegyzések