Teszt | Avon augusztusi újdonságok

Elérkezett a nyár utolsó hónapja, amelyben az Avon izgalmas újdonságot tartogatott számunka. A mai posztban három izgalmas újonnan bevezetett termékről lesz szó, egy szempillaspirál alapról és két folyékony ajakrúzsról.


Biztosan sokan emlékeztek még a L'oreal ikonikus kétvégű szempillaspiráljára, amelynek az egyik vége egy alapot biztosított, a másik végén pedig a fekete spirál volt. Azóta több víz lefolyt már a Dunán, és többféle szempilla alappal találkozhatunk a drogériák (online) polcain. Az Avon Lash Supreme szempillaprimer nem csak a következő lépéshez készít elő, hanem tartalmaz még keratint és ricinusolajat, amelyek segítik a szempillák erősödését és növekedését. Emellett a fehér színének köszönhetően optikailag segít dúsítani és hosszabbítani a pillákon. 
Pofon egyszerű a használata, pontosan úgy kell vele bánnunk, mintha szempillaspiráloznánk. A keféjével könnyen odaférhetünk a pillák tövéhez, egy-két húzással az egész pillát be tudjuk fedni, hiszen elegendő mennyiségű festéket vesz fel. Érdemes megvárni míg egy kicsit megszárad, de nem megköt, aztán használni bármilyen szempillaspirált, amelyhez éppen kedvünk van. Valóban sokkal szebben mutatnak a pilláim, bármilyen árkategóriájú és általam kedvelt márkájú spirállal kombinálom. 
Hogy hosszabbítana vagy dúsítana még nem vettem észre, de erről beszámolok majd később egy másik bejegyzés keretein belül. 

Az Avon Ultra termékcsalád 10 új árnyalatú folyékony rúzzsal bővült. A Lip Paint nevet viselő kollekcióban nude-ok, vörösök és rózsaszínes árnyalatok közül válogathatunk. Jómagam már az őszre hangolódok lelkileg így két ősziesnek mondható árnyalatot választottam kipróbálásra. A Velvet Hibiscus egy csodás közép mély bordó árnyalat, a másik a Nude Attitude nevet viselő sötét nude árnyalat.


A folyékony rúzsok szokásos applikátoros kiszerelést kaptak, amellyel nagyon egyszerűen tudjuk felvinni a kiválasztott árnyalatot ajkainkra. A felirat szerint mindkét szín matt finisű. Első kipróbálásra meglepődtem, mert a megszokottnál tovább kell arra várni, hogy bemattuljon. Egy-két perc alatt tökéletesen mattá válik, de nem a szájszárazságot és apró barázdákat kiemelő fajtává, hanem szatén. Abszolút kényelemes viselet, tényleg hidratálja az ajkakat. Egyenletesen kopik mindkét árnyalat. Jobban bírja az evést-ivást, mint a krémes rúzsok, de nem annyira jól, mint a full-full matt árnyalatok. 


Összességében mindkét (három) termékkel tökéletesen elégedett vagyok. A primer igazán hasznos darag a smink kollekciómban. Nem mondom, hogy nélkülözhetetlen, de 1599 forintot bőven megér, hogy egy kis extra ápolást kapjanak a szempilláim, illetve hogy még szebben mutasson rajtam a spirál. 
A Lip Painttek pedig hozzák a szokásos kiváló Avon minőséget. Könnyű őket felkenni, pigmentáltak, tartósak, csodás szatén-matt finisre száradnak és még hidratálnak is. A rúzsok ára 1499 forint/db, amely ár-érték arányban bőven megéri.

Nincsenek megjegyzések