Yves Rocher derkokozmetikumok

Jó ideje tesztelem az Yves Rocher sminktermékeit, elérkezettnek láttam az idő arra, hogy beszámoljak Nektek is a tapasztalataimról.
Viszonylag tág az ismeretem a márka dekorkozmetikumaival kapcsolatban, a monó szemhéjpúderek például hatalmas kedvenceim, több színt is birtoklok.Nyár közeledtével kerültek hozzám a posztban szereplő sminktermékek, amelyek akkoriban újdonságnak számítottak. 
Két vonal is megjelent a rúzsok között prémium kategóriában, az egyikben csupa matt színnel találkozhatunk, a másikban a szokásosnak mondható krém jelleggel. 
A leírás szerint akár 8 órán át is tartós marad az ajkakon, úgy hogy nem szárítja ki azokat. 
A csomagolás ezzel a bóvli arany kinézettel engem nem vette le túlzottan a lábamról, szerintem ezt igényesebben is meg lehetne oldani, ettől függetlenül a jó minőségű a műanyag, mert nem sikerült még összetörnöm vagy megrepesztenem. 


Az illata nagyon kellemes, egyáltalán nem tolakodó, felkenés után abszolút nem érzem. A rúzs kialakítása kényelmes, könnyű az ajkakra kenni. Csodásan terül és valóban hihetetlenül pigmentált. Elég egyszer-kétszer végighúzni és tökéletesen fed, egyenletesen. A felkenés pillanatában mattra szárad és így is marad egészen lemosásig. 
Az evést és az ivást meglepően jól bírja, igaz hogy kopik, de legalább egyenletesen. Mindenképp frissítésre szorul étkezés után. 
A leírtaknak megfelelően valóban nem szárítja az ajkakat és kényelmes viseletet biztosít hosszú távon is. Ez a kaméliaolajnak köszönhető. 
A képen szereplő árnyalat most ősszel lesz aktuális, úgyhogy ha kerestek egy szuper rúzst a következő évszakra akkor szívből ajánlom. 
Az árnyalat 152-es La Gacilly nevet viseli, jelenleg 2990 forint a webshopban.Nagyon szeretem a márka szemrevaló sminktermékeit még sosem csalódtam bennük. Ha jól emlékszem tavasz végén, nyár elején jelentek meg ezek a Lifeproof nevet viselő szemceruzák, tíz különböző árnyalatban. 
Bevallom őszintén nem sok reményt fűztem ehhez az árnyalóhoz, mert ezek a szemceruza kialakítású ceruzák nem szoktak beválni. 
A OR 02-es nevet viselő, pezsgő árnyalatot birtoklom. A vége hegyes, amellyel eleinte nagyon szépen ki lehet húzni akár a vízvonalat is, de elég gyorsan fogy és kopik el ez a kialakítás, de továbbra is szépen fel lehet vinni a mozgószemhéjra. Csak alappal próbáltam ki, viszont úgy tartósnak bizonyult és egyáltalán nem ült be a redőkbe. 
Nagyon természetes árnyalat, visszafogott, úgyhogy hétköznapokra tökéletes.
Ár-érték arányban is megéri szerintem, főleg, hogy mindig van valamilyen akció a márkánál. Teljes áron 2490 forint. Végül, de nem utolsó sorban essen szó az alapozóról. Nem használtam még a márkától alapozót, de nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tud a Pure Light nevet viselő alapozó.
A leírás szerint különlegessége abban rejlik, hogy természetes fedést biztosít és hidratál. Árnyalattól függően 96-99°%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz. Alkohol -, parabén -, és szilikonmentes. Nem tömíti el a pórusokat és nem mitesszerképző. 


A kialakítása nagyon tetszik, jó ötletnek tartom ezt a pipettás megoldást, mert az Instatrendnek megfelelően az arcra lehet belőle csepegtetni és onnan eldolgozni. Mivel ez az árnyalat nekem sötét, így kénytelen vagyok világosító cseppeket használni, hogy a passzoljon a bőrszínemhez. 
Az állaga valóban könnyed, kicsit folyós, úgyhogy gyorsan kell vele dolgozni. Mindig benedvesített sminkszivacsot használok az alap felviteléhez, hogy elkerüljem a csíkos végeredményt. 
Nekem egy kicsit erős a fedése, de lehet azért, mert korábban BB krém jellegű fedésekhez voltam szokva. Ettől függetlenül szeretem ezt az alapozót, mert nincsen maszk hatása, remekül illeszkedik a bőrhöz. A tartóssága púderrel és normális hőmérsékletben 4-5 óra, utána már elkezd a kritikus helyeken fényleni az arcom (homlok elsősorban). 
Hosszú távú használt mellett sem tapasztaltam, hogy pattanásokat okozna. 
A kiszerelés 30 ml-es jelenleg 2990 forint a webshopban. 


Összességében most sem csalódtam a márka dekorkozmetikumaiban. A rúzs csodás őszi árnyalat, amely valóban matt és kényelmes viseletet biztosít órákon át. A szemceruzával, több mint elégedett vagyok, hiszen tökéletesen mutat a szemhéjamon és kiemeli kék szemeimet. Biztosan beszerzek még belőle pár árnyalatot. Az alapozóval is elégedett vagyok, hiszen jól fed, nem ül be a ráncokba és púderrel fixálva tartósnak bizonyult normális hőmérsékletben (25 fok felett nagyon ritkán sminkelem magam és akkor a BB krémet tudom magamon elviselni).

A márkaboltokban kipróbálhatjátok a termékeket is, de webshopban is mindent megtaláltok, ha nincsen lehetőségetek személyesen elmenni egy üzletbe.

Nincsenek megjegyzések