Interjú: Szépségelixír

 Sziasztok, Lányok!

Facebookon akadtam rá Tóth Bernadett online "boltjára", amiben olajak, szemhéjfestékek és kézkrém található.Felkeltette az érdeklődésem, milyen is lehet feltörekvő kereskedőnek lenni a mai magyarországi piacon. Beszélgetünk a kezdetekről, arról, hogy miként váltak be számára az olajok, és mik a tervei a jövőre nézve.


Mi inspirált arra, hogy Magyarországon nem kapható olajokat kezdj el árusítani?

Bernadett: Mindegyik olaj, amelyeket árulok kaphatóak Magyarországon, csak vagy nehézkes beszerezni –nem kapható mindenhol, utána kell járni – vagy csak drágábban lehet őket beszerezni. Én viszont jóval a piaci ár alatt árulom őket.

Miben változtatta meg az életed a különböző olajok használata?

Bernadett: Jó pár évvel ezelőtt kezdtem el különböző olajok után nyúlni, először mandulaolajat, majd teafaolajat kezdtem használni. Aztán picit abba maradtak az olajok használata. Körülbelül egy éve kezdtem el az olajok után olvasni, majd használni, mivel nem voltam megelégedve már egy ideje a mindent ígérő arckrémjeimmel. Ekkor már újabb olajok használatát is elkezdtem. Jelenleg patikában kapható natúr krémet  szoktam különböző olajokkal kikeverni és azokat szoktam használni, valamint esténként célzottan használom egy-­egy területen, de az egész testemen tudom alkalmazni a különböző olajokat és sokkal jobb eredményeket tudok ezek használatával elérni.Milyen készítmények, és márkák találhatóak meg jelenleg az árukínálatban?

Bernadett: Három termékcsoportra lehet jelenleg osztani a kínálatom, ami természetesen idővel bővülni fog. Fő termékcsoportom az olajok adják. Jelenleg kapható mandulaolaj, argánolaj, szőlőmag­olaj, jojoba olaj, levendulaolaj, rozmaringolaj, valamint teafaolaj.
Továbbá kapható LCF márkájú, francia mono szemhéjpúderek, amelyek tartósak és erősen pigmentáltak.
Utolsó termékcsoportot a kézkrém adja, mely 80 ml-­es kiszerelésben kapható, proteint, biotint, A és E vitamint tartalmaz.


Manapság mik azok a termékek amiket a hétköznapjaidban használsz, és a Szépségelixír kínálatában is meg lehet találni?

Bernadett: Mindegyik terméket használom én is, mivel csak úgy tudom hitelesen árulni a termékeim, ha én magam is meg vagyok bizonyosodva afelől, hogy a lehető legjobb termékeket értékesítem. A sminktermékek valóban kiváló minőségűek, a kézkrém puhává varázsolja a kezeim és gyorsan beszívódik, az olajokat pedig többféleképpen szoktam alkalmazni. Korábban említettem, hogy natúr krémbe keverve arcápolóként használom, szintén natúr krémbe keverve különböző olajokat kiváló lábápolót kaphatunk. Száraz hajra kenve bizonyos olajokat, majd lemosva azt csodás eredményeket érhetünk el, ugyanakkor hajvégápolóként is használhatóak bizonyos olajok, vagy tisztán az olajat kenjük a hajvégeinkre vagy akár más hajvégápolóval elkeverve is felkenhető és bemasszírozható a hajvégekbe. Célzottan használható pár olaj szemkörnyékápolóként is. A szőlőmagolaj például csodásan eltünteti a szemkörnyék körül található ráncokat. De mindegyik olaj csodás hatásairól többet lehet olvasni a Szépségelixír facebook oldalán

(www.facebook.com/szepsegelixir).

Miben különböznek az általad értékesített termékek, más, itthon kapható készítményektől?

Bernadett: Ugyanazok a termékek kaphatók – persze más a márka – a kínálatomban, mint amik itthon kaphatók, csak sokkal kedvezményesebb áron juthatunk hozzájuk. 100%-­ban tiszta olajokról van szó. A sminktermékekkel kapcsolatban valóban erősen pigmentált színekről van szó, amelyekhez szintén kedvező áron lehet hozzájutni. A kézkrém pedig szintén magas minőségű. Sok olyan kézkrém kapható, amelyek vagy nehezen szívódnak be, vagy rossz érzetet hagynak maguk után,esetleg nem is azt az eredményt kapjuk, amit ígérnek. A kézkrém használatával puha, bársonyos és ápolt kezeket kaphatunk.

Most kezded el bővíteni a kínálatot, és említetted, hogy webshopot is tervezel majd nyitni. Mennyire nehéz ezeket az álmokat megvalósítani?


Bernadett: Jelenleg a legnagyobb kockázatot talán az jelenti, hogy mennyire elfogadóak az emberek a külföldi, itthon még nem ismert termékekkel kapcsolatban. Merik-­e a külföldi, olcsóbb terméket választani, az itthoni, ismert és drágább termékkel szemben. Egyébként az eddigi vásárlóim elégedettek a termékeimmel és sokszor keresnek meg különböző praktikák kérésével is. Melyik olajat mire, hogyan használják stb. Úgyhogy ha valaki elkötelezte magát e termékek mellett, akkor úgy gondolom, hogy mellette is marad és visszatérő vásárlóm lesz. Jelenleg a cél az új ügyfelek/fogyasztók megszerzése, hogy ők is az elégedett vásárlók körét erősíthessék. Ehhez elengedhetetlen egy megfelelő marketing stratégia kialakítása.

Jelenleg mik a legnépszerűbb termékek a vásárlók körében?

Bernadett: Egyértelműen az olajok. Manapság egyre többen választják inkább a természetes olajokat, amikkel valóban csodás eredményeket lehet elérni, mint a különböző drogériák polcain kapható mindent ígérő, de semmit be nem tartó készítményeket.

Milyen portékákkal szeretnéd még bővíteni a jelenlegi készleted?

Bernadett: További olajok lesznek majd elérhetőek a kínálatomban, valamint további sminktermékeket is szeretnék értékesíteni: rúzsok, szempillaspirálok, szemceruzák. Illetve nem elképzelhetetlen, hogy saját készítésű testápolókat is piacra dobok.

Hogyan képzeled el a Szépségelixír jövőjét 5 év múlva?

Bernadett: 5 év múlva remélem, hogy egy jól menő webshop tulajdonosa leszek, amely nem csak a magyarországi, hanem további országok igényeinek is eleget tud tenni. Emellett célom közt szerepel egy üzlet megnyitása is, ahol minden termékem megtalálható és így személyes vásárlásra is lehetőség nyílna.


Facebook: Szépségelixír

4 megjegyzés

 1. tetszett a poszt, sokszor nem érzem magamban az energiát, hogy az olvasósabb bejegyzéseket is megnézzem, pedig nagyon jók (nálad legalábbis tuti) :D

  VálaszTörlés
 2. De aranyos vagy, köszönöm szépen <3 Ennek örülök mert sokáig tart mire egy interjú bejegyzést elkészítek: )

  VálaszTörlés
 3. Szorítok a cégnek, hogy beinduljon, mert tényleg hasznos dolgok kaphatóak náluk, és a szemfestékek között van néhány igazán szép. Kár, hogy nem vagyok monopárti, vagyis inkább szerencse, mert így nem fenyegeti újabb veszély a pénztárcámat :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D ismerős: D amúgy az olaj is nagyon szimpatikus *-*

   Törlés