100 kérdés: 81-90

Sziasztok, Lányok!

Ismét 10 kérdés következik, kicsit elhanyagoltam ezt a sorozatot, de most itt van, kommentben írjátok meg véleményeteket Ti is, ha van kedvetek :)

81. Melyik a kedvenc idézeted? Miért? Ki jut róla eszedbe?


Idéztem nincs, de versszakom van:

Ady Endre: Sion - hegy alatt

„Halottan visszajöttem hozzád
Én, az életben kárhozott.
Csak tudnék egy gyermeki imát.”
Ő nézett reám szomorún
S harangozott, harangozott."  -erről az egész életem eszembe jut

82. Csalódtál már? Ha igen hogyan? Hogyan oldottad meg?


Hűűű, szerintem nincs olyan ember, aki ne csalódott volna. Csalódtam én is, szerencsére nem olyan sok emberben. Van, aki iránt már a csalódásom átment szánalom fokozatba, mert több mint egy éve nem beszélek már az illetővel és még mindig velem van elfoglalva, a jelenemmel a múltammal, a jövőmmel, mindenféle hazugságot kitalál, igazából azt nem értem mit akar ezzel elérni, mert nem csak én, de már a környezetem is lesajnálóan tekint rá, és irtó unalmasnak tartja a témát, még az is, aki ismeri őt személyesen. Én kívánom neki, hogy végre legyenek barátai, vagy foglalkozzon vele valaki többet, mert szerintem elég rossz lehet neki, hogy még mindig engem próbál "bosszantani", mert nincsen saját élete, és ráér máséval foglalkozni, ahelyett, hogy a maga háza táján sepregetne már egy kicsit, mert van mit. Remélem, idővel megbékél magával. Minden embernek kívánom azt, akiben csalódtam, hogy találjon magára, és legyen kiegyensúlyozott élete, az élet úgyis mindig azt adja vissza, amit adsz. :)
Egyébként én úgy oldom meg, hogy tudom, hogy majd mástól visszakapja azt amit velem művelt/ek, mert az élet igazságos. És előbb-utóbb minden információ eljut hozzám, hogy beigazolódik, hogy nekem volt igazam, és ennek az elméletnek :)83. Tudsz konfliktust kezelni? Példát írj.


Attól függ, aki értelmes, azzal meg tudom oldani a konfliktusomat, aki nem, mert egyszerűen nincs agya, azzal nem tudok úgyse mit kezdeni, vagy ráhagyom, és legyintek egyet, vagy egy idő után nem vagyok kíváncsi a társaságára, mert nem passzolunk össze. Bár én hiszem,-azt, hogy mindent meg lehet oldani csak akarni kell. Igaz ott van a probléma, ha Te akarod, a másik meg nem.

84. Írd le a hobbidat, és írj róla részletesen.


Elég sok hobbim van :)
Blog - jelenleg ez tölti ki szabadidőm nagy százalékát, szeretem csinálni, mert fantaszikus a bloggerek többsége, és nem csak a szépségápolás a közös téma, hanem minden más is, így barátokra leltem :)
Írás - egyre kevesebbet írok sajnos, néha - néha rám jön az ihlet, pár éve sajnos mások miatt lelki válságba kerültem, azóta is blokkolva van valamennyire a fantáziám, de én türelmesen várok, hogy újra előjöjjön :)
Köröm festés - nekem ez is hobbi, igaz, kimeríti a blog témakörét, de régen is nagyon sokat pingáltam a kezem, szóval ez már jóval a blogolás előtt hobbim volt
Festés - kár, hogy gyerekkoromban, nem erre feküdtem rá jobban, hanem a rajzolásra. Nagyon szeretek festeni, mert megnyugtat, és imádom a színeket, az irodalom mellett a festészet áll hozzám a legközelebb.
Jó lenne, ha egyszer lehetne saját kiállításom, egyelőre még új nekem ez a terep, és keresem benne magam
Olvasás - mióta tudok olvasni, falom a könyveket, anyu is kicsi koromban sokat olvasott nekünk, úgyhogy szerintem innen is szerettem meg az olvasást, meg nagymamámnak egy egész könyvtára volt.
Jelenleg a Szent Johanna gimit olvasom, ezen a blogon olvastam először a könyvről. Fantasztikus, ajánlom, már kétszer szó szerint könnyesre röhögtem magam, hatalmas!


85. Mennyit és mit iszol naponta?

Most már tudatosabban figyelek, napi 2 liter lecsúszik, régen este eszméltem fel, hogy ma még nem is ittam, aztán gyorsan megittam egy bögre vizet :D


86. Mi volt a legcikisebb eset, ami veled történt?

Általában, ha elesek, elég nagyot borulok, bár röhögök magamon, de elég ciki.
De nem tudom, hogy most viccesen cikit kell írni vagy nem.
Na mindegy dihójéban, voltunk sulival szóró-lapozni az Edukációs kiállításon (-jó pár éve), nekem hamarabb el kellett mennem, mert mentem dolgozni (tehát nem otthon vergődtem, mint mások), de szóltam előre, hogy el fogok menni, ha elengednek, ha nem, de ott leszek. Nagyjából fél órával jöttem el előbb, mint ahogy az időnk lejárt volna. Kifelé menet is szóró-lapoztam, még két volt középsulis osztálytársam kezébe nyomtam egy-egy infó lapot , aztán gyiii a melóba. Hétfőn hallom, hogy oltári nagy bajban vagyok, mert egy "barátnőm" elterjesztette, hogy kidobtam 300 szórólapot! Mondjuk ezt most se értem, miért csinálta, de mindegy, gondolom ő se, aztán a többiek megvédtek, mert nem én mentem el egyedül el előbb a kiállításról, és akik velem együtt távoztak tanúsították, hogy nem volt semmi a kezembe,-ami volt is menet közben elosztogattam, kemény két darab nem 300-, hogy ne legyen már azért annak következménye, mert a "barátnőm" éppen alám akar pakolni. Igazából a csaj tagadott mindent, hogy ő nem is azt mondta, hogy én dobtam ki 300 szóró lapot, és hogy más kiforgatta a szavait. A mai napig nem tud arról, hogy kiderítettem az igazságot, hogy a szemembe hazudott, mert volt mellette még egy lány osztálytársnőnk, aki hallotta az egészet, hogy tényleg azt mondja, hogy kidobtam 300 szóró lapot, szóval hazudott nekem, nem őt értették félre, hanem ő volt ilyen kedves jóindulatú velem szemben (és még utólag se vallotta be az igazat), és a vele lévő lány is mellettem állt ki, hiszen mivel együtt voltak egész nap, és ő nem látta, hogy kidobtam volna szóró lapokat, a "barátnőmmel" ellentétben, szerencsére megúsztam a dolgot. De elég kellemetlen élmény volt, mert nem csak a barátnőmben csalódtam egy hatalmasat, hogy ilyen gerinctelen lehet valaki, hanem nagyon rossz volt, bebizonyítani ráadásul egy jog-tanárnak, hogy valamit nem én követtem el. Bár ha akarták volna, vehettek volna mind a 300 szóró-lapról ujjlenyomatot - mert időközben meg lett, hogy melyik kukában lett kidobva - akkor rájöttek volna, hogy nem az enyém szerepel rajtuk, amúgy azóta se derült ki vajon ki dobta ki őket, feltűnésmentesen!!!! :)  Na mindegy, ezt a helyzetet elég cikinek éreztem, mert nem szeretem, ha igazságtalanul vádolnak,- és próbálnak bemártani.Hetekig égett az arcom egyébként az eset miatt.
Pedig nem is én voltam a hibás, és az illetőtől egy bocsánatot se kaptam, hanem még egy hazugságot, nehogy kiderüljön, hogy ő akart nekem szándékosan rosszat, nem is értem, hogy tudtam vele jóban maradni utána évekig. Na mindegy, ami elmúlt elmúlt, nem foglalkozom már vele,de ez szerintem elég ciki helyzet.

87. Orvos, vagy inkább kínlódsz?

Most már inkább orvoshoz megyek. Volt egy eset, amit figyelmen kívül hagytam, és elég durva műtét lett a vége, szóval azóta tanultam belőle inkább, és elmegyek orvoshoz :)


88. Mennyit és miben változtál gyerekkorod óta?

Szerintem ezt felsorolni is lehetetlen. Elég sok mindenben. Bár szerencsére, maradt bennem,- a gyermeki énemből, így nem látom talán olyan negatívan a világot, mint mások.
Amúgy magasabb lettem, szőke hajam besötétült, ilyesmikben változtam :D
Belsőleg,- nyilván felnőttem sokkal, jobban átértékelek dolgokat, mint gyerekként :) De jó lenne újra gyereknek lenni :)

89. Miért álltál neki ennek a 100 napos kihívásnak?


Nagyon érdekesnek találtam a kérdéseket. Némelyiket elég személyesnek, de alapvetően jó kis önismereti tréning, illetve eszébe jutnak az embernek olyan dolgok is, amikkel már alapból nem foglalkozott.

90. Írj egy idézetet. Bármit. Magadtól.

 " Az okos ember mindig a másik hibájából tanul."

Nektek mi a véleményetek? Kedvenc idézetetek? Csalódtatok - e már valakiben? Ti milyen cikis helyzetbe kerültetek?
Legyen szép hetetek!

11 megjegyzés

 1. Tényleg jó kis önismereti tréning ez a kérdéssor :)
  Látom neked is voltak élményeid az osztálytársaiddal :( Sajnos vannak ilyen emberek, de előbb utóbb visszaüt az ilyesmi rájuk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Na igen :)
   Volt, sajnos, de inkább egy személlyel. Az általános iskoláról nem beszélek inkább :D na az volt igazán gáz amit egymással műveltek az osztálytársaim, meg velem.

   Törlés
 2. Szerintem ne bánd, hogy a rajzolásra feküdtél rá, mert azzal a technikával is eszméletlen szépeket lehet alkotni. Tényleg, mikor láthatunk legközelebb alkotásokat a blogon? :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem rajzolok olyan jól, min festek :) De szoktam rajzolni is :) Azt még nem mutattam :)
   Huha, hát egy festmény vázlat kész van, csak nem festettem még ki :D Valahogy nem volt se időm, se ihletem megcsinálni, pedig fejben már tudom hogy fog kinézni, a héten befejezem a művet, mert már ingerem van rá :)

   Törlés
 3. nagyon érdekes kérdések, most már kitöltöm a múltkorit és ezt együtt :)
  A hobbid érdekes és remélem egyszer az álmod valóra válik, kívánom hogy lehessen kiállításod, és szép festményeket festhessél.
  Az én kedvenc idézetem:
  Vannak boldog könnyek, fájó mosolyok, mindig lesznek szerelmek, míg a föld forog. Az élet szép, de élni tudni kell, az élet egy harc és benne győzni kell!
  Anatole France
  :)
  puszi Judit

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon kedves Tőled, köszönöm szépen :) Várom már, mindig elolvasom :)
   Az idézetek nagyon tetszenek, a második tényleg helytálló! :)
   Millió puszi

   Törlés
 4. vannak még a tarsolyodban meglepetések :)

  VálaszTörlés
 5. Jó volt ilyen őszinte megnyilvánulást olvasni tőled :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm: ) Volt amin sokat gondolkodtam leírjam-e, több ember véleményét kikértem,hogy leírhatom-e a gondolataim, aztán mikor igent mondtak, rájöttem nincs már veszíteni valóm: )

   Törlés