Fitt | Cukormentes barackos szamócás cobbler

 


Az utóbbi időkben egyik kedvenc süteményem a cobbler. Ez egy gyümölcsös pite, amely nagyon hasonló a morzsasütihez. A cobbler esetében is a gyümölcsök a tál aljára kerülnek, és arra kanalazzuk a tésztát, és már mehet is be az előmelegített sütőbe. Ráadásul olyanok az összetevői, hogy cukormentesen is könnyedén elkészíthető.

Hozzávalók

170 g magozott meggy
120 g szamóca

Tészta

160 g liszt 
4 g sütőpor
60 g teavaj vagy margarin
150 ml tej (0,1%-os)
Folyékony édesítő ízlés szerint
2 g porcukor

Az elkészítése szerencsére nem időigényes, így ha megkívánok egy kis édességet akkor sütéssel együtt 40 perc alatt meg is vagyok. 
Vegyünk egy tálat, tegyünk bele sütőpapírt, majd kanalazzuk rá a gyümölcsöket, lehetőleg random elhelyezve. Erre tegyünk egy teáskanálnyi lisztet és porcukrot. 
A tészta hozzávalóit egy tálba tegyük bele, és kavarjuk csomómentesre. Amikor egynemű lesz a massza, fogjunk egy evőkanalat, és adagoljuk a gyümölcsökre. Előmelegített sütőbe tegyük be a tálat, és már csak meg kell várni, míg aranybarnára sül (érdemes tűpróbát csinálni). Közepes lángon sütöttem (hagyományos, régi gázsütőnk van) nagyjából 30-40 percen keresztül. Ha valaki szeretné még tálalást követően meg lehet szórni még egy kevés porcukorral. Melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom. Bármilyen gyümölccsel kombinálható ez az egyszerű, de mennyei sütemény.
1 megjegyzés