Újabb népszerű összetevő a láthatáron? Mi is a Szkvalén (Squalane)?

Egyre több helyen látom a kozmetikumokban a szkvalén nevű összetevőt. Utána jártam, hogy mégis mire jó, milyen bőrtípusra ajánlott, és vajon lesz-e olyan népszerű, mint például a C-vitaminnal dúsított kozmetikumok.


A szkalvén (Squalene) egy természetben előforduló olaj, amelyet olívaolajból (vagy más növényekből), illetve a cápák májából vonják ki. Korábban azt hitték, hogy a cápák nem képesek a rákos megbetegedésre a Squalene miatt, de ennek az ellenkezője már bizonyított, de továbbra is ez a vegyület rák-ellenes vegyületnek számít, valamint jótékonyan hat a koleszterinszintre. Megtalálható az ember által termelt faggyúban. A bőrápolásban squalane a squalene hidrogenizált formája, ez kerül a kozmetikumokba, amely a kutatások szerint kiváló hidratáló, és bőrpuhító anyag. A kozmetikumokba, azért a squalane formája kerül, mert kevésébé oxidálódik a squalene-hez viszonyítva. Bármilyen bőrtípusra használható. 

A Notino online boltjában jó pár szkvalén összetevőt tartalmazó kozmetikum közül válogathatunk. A koreai márkájú Purito tápláló olajszéruma maximális csillagot ért el a vásárlók szerint. Az olajszérumot nappali vagy esti arcápolási rutinba beilleszthető, megtiszított arcra, hidratálókrém fölé (az olaj állagú kozmetikumokat utolsó lépésként kell felvinni) vékony rétegben a bőrbe kell dolgozni. 
De nem csak az arcbőrünket érdemes ápolni a szkvalénnal, hanem az egész testünket is. Az Urtekram márkánál az egész testünket tudjuk hidratálni, hiszen rendelkezésre áll tusfürdő, kézmosó, és gyengéd testápoló is. 
Aki pedig egy kis extrára vágyik, a Revolution Skincare Eye Cream Overnight Squalane-ra felhívnám a figyelmét, amely egy mélyen regeneráló éjszakai krém a szemekre. Nincsenek megjegyzések