Aktuális kéz -és körömápolási rutinom

Minden évben változtatok egy kicsit az kézápolási rutinomon, kiveszek egy-egy terméket, illetve függ az ekcémám aktuális állapotától is, hogy milyen terméket használok. A 2022/23-as téli kéz -és körömápolási rutinom az alábbi termékekből áll.


Kézkrémek közül télen nem mindegy, hogy mit használok, hiszen atópiás mindkét kézfejem. Az idei télen elég sokat küzdöttem az ekcémámmal, a hideg mellett az állandó stressz is fenntartotta a gyulladt állapotot. Elsősorban a Bioderma Atoderm termékcsaládjából szoktam vásárolni az ekcémás tünetekre. Az Bioderma Atoderm Cream Hand & Nails a legutóbbi próbált krém a bőrproblémámra. Azért erre esett a választásom, mert kisebb kiszerelésének köszönhetően bárhová magammal tudom vinni. Egy használat után már enyhíti az ekcémás tüneteket, egy-két napon belül pedig teljesen megszűnik a problémám. Ráadásul a körömágybőrömet is rendkívül jól hidratálja, illetve sokkal gyorsabban beszívódik, mint az általam próbált Atoderm testápolók. 


Amikor tünetmentes vagyok ekcémát tekintve, akkor az általános téli rutinom heti egyszer egy alapos kézradírozás. Nem szoktam vásárolni külön kézradírt (habár a Lush salted coconut kézradírját nagyon szerettem), az aktuális testradíromból egy bő diónyi darabot oszlatok el a vizes kézfejemen. Nagyon alaposan átdörzsölöm a kezem, majd lemosás és szárazra törlés után bekenem egy testesebb kézkrémmel. Nagyon szeretem a Rossmann sajátmárkás baba termékeit a Babydreamet, a törlőkendőjüket évek óta újra veszem. A hideg időszakra kerestem egy szép összetevős és zsíros krémet, amelyet a Rossmann polcán találtam meg. Mindennapi kézkrémként, amellyel akár többször is bekenem a kezem, ha nem száraz, az bármelyik produktum az Avontól. A körömágyam legjobban a CND SolarOil ápolóolaját szereti a legjobban. Csodálatos mandula illata van, bőrbe dörzsölve hamar beszívódik, és azonnal hidratál. 
Az kézápoló termékek mellett lakkozáshoz jelenleg az Essie körömerősítőjét használom, amely az egyik legjobb alaplakk a már kivont Eveline 8in1 alapja után. Valóban erőssé teszi a körmöket, ha valóban rendszeresen használjuk. Nincsenek megjegyzések