Arcápolás | La Roche-Posay Effaclar A.I.

Amikor megrendeltem a La Roche-Posay Effaclar A.I. krémjét, akkoriban csak egy-egy pattanás jelent meg a bőrömön, az is leginkább ciklus idején. Nem fogok hazudni, azt hiszem sikerült gallyra vágnom a hormonháztartásomat, úgyhogy az elmúlt néhány hónapban nem csak a ciklusommal küszködöm, hanem az arcbőrömmel is. Ennek következtében elmondhatom, hogy rendszeres bevetésen van ez a helyi pattanáskezelő termék.

Csak tűzoltásra vásároltam meg ezt a terméket a márkától, nem használtam rendszeresen mert nem volt rá szükségem. Nem úgy mint manapság, aminek legalább egy előnye van, hogy sikerült kitapasztalnom a krém hatékonyságát. A márka La Roche-Posay Effaclar termékcsaládját igencsak kedvelem, az egyik kedvenc hidratáló krémem is ettől a termékcsaládtól van, így bizalmat szavaztam ennek a kis cukiságnak. 


A csomagolás és a színvilág a LRP-tól megszokott patikai színvilággal rendelkezik. A krém helyi kezelésre szolgál, azaz közvetlen egy kis mennyiségben a kezelni kívánt területre kell belőle tenni egy gombostűfejnyi mennyiséget, amelyben a szűkített csőrös adagoló van segítségünkre.
A termék színe fehér, illatmentes, könnyed állagú, gyorsan beszívódó, nem hagy nyomot. Érdemes a pattanásokat naponta kétszer is bekenni vele, hogy látható eredményt érjünk el vele. Nekem viszonylag makacs aknéim vannak, főleg ami a hegesedést illeti, úgy vettem észre, hogy ez a krém kicsit segíti ezt a problémát és a pattanások elmúlásában is segít, de úgy tapasztaltam, hogy leginkább akkor, ha hámlasztó krémet is használok hozzá (jelenleg a Bioderma Night Peelingjét). 


Összességében vegyes szájízem van a krémmel kapcsolatban. A korábban próbált Effaclar termékek sokkal jobban megmutatják hatásukat, mint ez a kis krém, amely kizárólag pattanások kezelésére koncentrálódott. Önmagában nem tartom annyira hatékonynak, mindenképpen kell mellé hámlasztás vagy extra bőrápoló készítmény, hogy ki tudja fejteni a hatását. A hegek kialakulását segíti megelőzni, szóval mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát, ha ti is ilyen problémával küzdötök. Egyébként a kisebb pattanásokra javaslom, nem az igazi mélyen gyökeredző aknékra.


Nincsenek megjegyzések