Teszt | Avon Distillery termékcsalád

Az Avon Distillery termékcsaládja ősszel jelent meg, amely nem csak letisztult külsejével fogott meg rögtön, hanem az összetevőkkel is. A márkának köszönhetően már ősz óta az arcápolási rutinom szerves részei. 
A leírás szerint a termékcsalád tiszta hatóanyagokból, aktív összetevőkből és koncentrált formulákból áll. Nem tartalmaznak irritációt okozó hatóanyagot, fölösleges adalékanyagokat. Vegán, illatmentes, alkoholmentes, allergológialilag és klinikailag tesztelt. Régen keltette fel a figyelmemet egy kozmetikum, szóval kíváncsian vártam, hogy miként fognak nálam teljesíteni.
A Distillery öt tagból áll egy arctiszító balzsamból, SPF 25-öt tartalmazó fényvédőből, éjszakai krémből, egy ragyogást fokozó C-vitamint tartalmazó porból, egy arcolajból. A balzsam kivételével mindegyik terméket kipróbáltam.
Mielőtt belevágnék a részletes ismertetésbe muszáj pár szót említenem a csomagolásról. A termékcsalád minden egyes tagja üveg tégelyt kapott, valamint a már megszokott papírdobozt. Hiába tűnik egyszerűnek a csomagolás, mégis elegáns és természetes hatást kelt. 


A krémek tégelyes kiszerelést kaptak, amely nem mindenkinek tetszik, mert bele kell nyúlni. Én az utóbbi időben spatulával oldottam meg ezt a „problémát”, de ha mégsem találtam a kis eszközömet, akkor lefertőtlenített kézzel nyúltam a termékekhez. A teszt miatt nem használtam többlépéses rutint, hanem csak az alábbi termékeket. A nappali krém fehér színű, kicsit sűrű, igazán őszi-téli időre való darab. A fényvédő tartalma miatt kicsit nehézkesen lehet eldolgozni, és viszonylag sokáig tart míg beszívódik, illetve nem lesz matt a végeredmény. A hidratáló hatásával elégedett voltam, viszont a zavaró réteget nem tudtam megszokni. Egyébként valóban illatmentes, és semmilyen irritációt nem okozott. Egynek elment, de nem lett a kedvenc termékem.


Amit nagyon hamar megszerettem az az éjszakai krém. Az állaga meglepetést okozott, mert az éjszakai krémek általában testesebbek szoktak lenni. Ezzel ellentétben, ez egy könnyed gélkrém formula, amelyből elég egy kisebb mogyorónyi. Pillanatok alatt beszívódik, és hosszan hidratálja, és feltölti a bőrt. Nagyon-nagyon szeretem, amikor nem hámlasztok akkor mindig ezzel kenem be a bőrömet. Szintén nincs illata, és nem okozott semmilyen irritációt. 


Nagyon szeretem az olaj formulát, így alig vártam, hogy kipróbáljam ezt az arcolajat. A csomagolás is nagyon tetszik, és a pipettás megoldás is. Viszont a századik a próbálkozásnál is aknét okozott, úgyhogy sajnos le kellett mondjak az arcon való használatról. Egyébként nagyon jól hidratálta a bőrömet és nem nehezítette el azt, hiába olajról van szó. Kár érte, mert amúgy a bőröm szerette a hatását, csak valami miatt irritálta is. 


Az éjszakai krém mellett a másik nagy kedvencem a C-vitamint tartalmazó por. A C Shot Powder egy igazán egyedi megoldás a C-vitaminos kozmetikumok között. Nem találkoztam még korábban por formulával. A használta igen egyszerű. Ebből a mini kémcsőből a nappali arckrémünkbe elég két szórásnyit szórunk, majd elkeverni, és felapplikálni az arcunkra. Valóban ad egy egészséges ragyogást a bőrnek. A leírás szerint serkenti a bőr kollagén termelését. Úgy vettem észre, hogy halványítja a pattanások után maradt foltokat is, szóval elégedett vagyok a hatásával.


Összességében vannak nagyon-nagyon jó darabjai a termékcsaládnak, amelyet valószínűleg újra is fogok venni. Ilyen az éjszakai gélkrém és a C-vitamint tartalmazó púder. A nappali krém olyan semmilyen hatást váltott ki belőlem, az olajat nagyon sajnálom, hogy használhatatlan számomra. Ha ismerkedni szeretnétek a természetes kozmetikumokkal akkora Distillery termékcsalád egy jó választás lehet. 

Nincsenek megjegyzések