Ajánló | Nyári lábápolás

Már eltelt június fele, bár az időjárás még nem mutatta meg az igazi nyári arcát, de a lábápolást sem érdemes az utolsó pillanatra hagyni. Előkerülnek a szandálok és a papucsok, így láthatóvá válik a lábfej és a talp. A mai posztban néhány terméket és praktikát olvashattok a puha és hidratált lábak érdekében. 


Szerintem nem kell bemutatni a Scholl márkát, hiszen az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb lábápolási márka a piacon. Igaz árban kissé drágább kategóriát képvisel, de abszolút megéri befektetni rá. Ultimate kedvencem, és legalább 10 éve használom a Scholl Expert Care elektromos sarokreszelőt, amely rózsaszín és türkiz színben elérhető. Elsősorban berepedezett sarokra ajánlják, de én amondó vagyok, hogy heti egy alkalommal akkor is érdemes a talpunkat átreszelni vele, ha nem szenvedünk se száraz, se repedezett bőrrel. Többféle fej tartozik hozzá, így mindenki megtalálhatja azt az erősségű reszelőt, amely megfelel a kívánalmaknak. Természetesen lehet váltogatni a fejeket, először egy érdes reszelővel alaposan lereszelni a problémás területet, majd egy gyengébbel elsimítani azt. Úgy gondolom, hogy ez egy időigényesebb tevékenység, így érdemes rászánni egy-egy délelőttöt vagy délután a teljes körű ápolást illetően. Ezután egy testesebb lábkrémmel, olajakkal igyekezzünk hidratálni a lábunkat. A szintentartás érdekében pedig naponta használjunk könnyed hidratáló lábápoló krémet. 


Egy-egy otthoni wellnes keretén belül a lábáztatás egy remek én idős tevékenység lehet, amennyiben szeretjük az ilyen fajta kikapcsolódást. Néhány liter vízbe csepegtessünk pár csepp illóolajat vagy kifejezetten lábakra való olajat, és élvezzük a kényeztetést. A nedves bőrt könnyebb lábápoló peelingekkel eltávolítani az elhalt hámsejtet, amely felpuhítja a bőrt, ilyenkor érdemes egy tartalmas lábkrémmel jó vastagon bekenni a talpunkat és lábfejünket, könnyebben és mélyebb rétegekbe szívódik be a krém, radírozás után. Amennyiben több idő áll rendelkezésünkre mély hidratáló és tápláló maszkokat vessünk be a kirepedezett sarkak ellen. Akik pedig az egyszerű megoldásokat kedvelik, azoknak ajánlom a különböző bőrhámlasztó zoknikat. Ezek a termékek egyszerre hámlasztják és puhítják a lábat. Ma már rengeteg terméket találunk a piacon lábápolás céljából, így mindenki könnyedén megtalálhatja a maga leghatékonyabb termékét, legyen szó kirepedezett sarkakról, bőrkeményedésről vagy lábpuhításról. 

Nincsenek megjegyzések