Utazásra készen

Lassan, de biztosan nyakunkon van a nyár, és vele együtt a nyári vakáció! Idén nagyon-nagyon szeretnék belföldön eltölteni néhány kellemes napot, egyelőre Szeged a célpont. Ennek apropójából úgy gondoltam, hogy megosztok veletek néhány tippet, mit érdemes vinni magunkkal utazáshoz, illetve magamnak is készítek ezzel egy listát, hogy mire lehet (lesz) majd szükségem. 


Elsősorban a fényvédő(k) azok, amelyeket a neszesszerembe pakolok. Elengedhetetlen szerintem a nyár folyamán. A testemre igyekszem spray kiszerelésű fényvédőt választani, arcomra külön arcra való terméket használok, amelyre lehet sminkelni, illetve SPF50-et tartalmaz és vízálló. 
Amit semmiképen sem hagyok ki az egy micellás víz, illetve az ajakápoló. Nem tudok enélkül a két termék nélkül egy napot sem eltölteni. A micellás víz a smink lemosására is tökéletes, így nem kell külön sminklemosót vinnem magammal. 
Nem különösebben száradnak ki az ajkaim, de nem szeretem a fogmosás után keletkezett feszülő érzést az ajkaimon, így reggel és este is használok ajakápolót évszaktól függetlenül. Habár nyáron igyekszem olyan ajakírt választani, amely tartalmaz SPF-t. 
Ilyenkor egy arckrémet szoktam eltenni, amelynek választásakor arra figyelek, hogy könnyed és vizes vagy géles állagú legyen. 
A testre való fényvédőn kívül mindent utazó kiszerelésben vásárolok meg, a Notino webshopjában rengeteg márka közül válogathattok. 


Mindig teszek el dekorkozmetikumokat is, habár volt már olyan nyaralásban részem, ahol elő sem vettem őket. Ettől függetlenül sosem lehet tudni, így mindig van nálam egy szempillaspirál, egy szemöldök formázó, egy fekete szemceruza, egy púder, egy korrektor és egy bronzosító. Púder közül tudom ajánlani a Maybelline Fit Me! púderét, amelyet már sokadjára veszek újra, mert magasabb hőmérséklet esetén is fixen tart, és nem egész sokáig mattan tart. 
Amióta félhosszú a hajam szükségem van a hajformázó készülékre. Hajszárítót csak hidegebb időben használok, nyáron szeretem, ha a friss levegőn szárad, viszont a természetes, hullámos formáját nem kedvelem magamon. Amióta jóval rövidebb szerintem nem is áll jól, így minden hajmosás után kivasalom a hajamat. A hajszárítót az esetemben nem érzem létszükségletnek, de egy utazó hajvasalót muszáj lesz beszereznem, mert amit hétköznapra használok az túl sok helyet foglal. Ha pedig hajformázáshoz lenne kedvem, akkor a BaByliss Smooth Boost 668E készüléket választanám. 


Amit még mindenképpen be szeretnék szerezni a nyaralás előtt, valamilyen könnyed állagú testápolót, hidratáló sampont és dezodort. A dezodorokból kétfélét szoktam használni stiftes és spray kiszerelést, szerencsére a spray kiszerelésből már kapható utazó méret is. Fontosnak tartom még ezek mellé egy első segély neszesszer összeállítását is, amelyben általában a kötelező gyógyszereim mellett, fájdalom és lázcsillapítók, fertőtlenítő szer, valamint ragtapasz található. 

Nincsenek megjegyzések