Téli arcápolási rutin

Az arcápolási rutinom a téli és nyári évszakban igencsak különbözik, illetve újdonságok is helyet kaptak a jelenlegi bőrápolásomban.
A micellás vizekhez ragaszkodom megszámlálhatatlanul sok éve már. Míg a micellás víz használata állandó reggel és este, a márkák váltakoznak a fürdőszoba polcomon. Jelenleg a Garnier Skin Naturals Vitamin C lemosóját használom, amelyet nagyon-nagyon szeretek. Volt korábban szó az egész C-vitaminos termékcsaládról poszt a blogon. A Bioderma klasszikus és örökérvényű micellás vize az, amelyet minden évben egyszer minimum újra vásárolok, valamint az Avon micellás gélje az szintén állandó kedvenc a géles állagú lemosók közül. 

Kétlépéses arctisztítás preferálok hétköznap, ha sminkelek, akkor sminklemosóval együtt három lépésben mosom le az arcomról a napi szennyeződéseket. Sminklemosást leginkább olajos lemosókkal szeretem elvégezni, az a tapasztalatom, hogy azzal tudom az erősebb sminkeket igazán fellazítani, és könnyedén letörölni. Utána pedig egy krémes arclemosót is használok, illetve egy kevés micellás vízzel is áttörlöm az arcomat. A krémes arclemosó és a micellás víz kombinációja a napi arcápolási rutin része sminktől függetlenül. Igyekszem arctisztítást nem vattakoronggal elvégezni, hanem egy arctisztító kesztyűvel. Miután alaposan megtiszítottam az arcomat, jöhet a krém. Elmaradhatatlan a niacinamide szérum. Jelenleg a Revolution egyik niacinamide szérumját használom, amelyről lesz majd szó a blogon néhány héten belül. Ezután egy szemkörnyékápolót teszek fel, de ezt igazából csak, azért mert van, de magamtól nem vásárolok, nem tartom szükségesnek. A szemkörnyékápoló után hőmérséklettől függően választok hidratáló krémet. Ha nem repkednek a mínuszok, akkor a Garnier C-vitaminos gélkrémjét kenem fel, viszont ebben a hideg időben az Avon Anew Sensitive krémjét használom, amely eléggé testes, így kellően hidratál. 
Az esti rutin arclemosást követően a Neutrogena Bright Boots éjszakai gélkrémjét kenem fel, amely egységessé varázsolja a bőrömet, illetve segít megelőzni a pattanások kialakulását. Egyébként erről a krémről is volt szó a blogon. 


Ebből a jelenlegi téli arcápolási rutinom. Amelyeket lehagytam az az arcradírok használata, és szövetmaszkokat is már csak akkor teszek fel, ha egy cég meglep vele. Az olajokat is teljesen kiiktattam a rutinomból. Úgy érezem egy egész stabil rutint sikerült kialakítanom, nyilván ez majd korral változni fog, de így a harmincas éveim közepén ezek a termékek elégnek bizonyulnak. 

Nincsenek megjegyzések