Az év színe | Viva Magenta

A Pantone 2023-ban is megnevezte az új színt, mégpedig a Viva Magentát. Ebben az évben ez az árnyalat fog dominálni, legyen szó sminkekről vagy divatról, bármilyen irányzatban megjelenhet. 

Ami a sminkelést illeti, legnehezebb dolgunk szeméhéjpúder választásban lehet, hiszen nagyon kevés márka meri bevállalni a magentát, ráadásul szerintem ez pont egy olyan árnyalat, amely hétköznapokon extrémnek hat(hat) szemhéjon.Jeffrey Star vagy a MAC dekorkozmetikumai között találhatunk szép számmal magenta árnyalatokat, amelyekkel feltűnő sminket varázsolhatunk magunknak. Rúzsok tekintetében már sokkal könnyebb a helyzet, hiszen tavasszal a magenta minden árnyalatával találkozhatunk, és biztos vagyok abban, hogy rengeteg márka fogja piacra dobni a saját Viva Magenta árnyalatát. 

Ruha és kiegészítő fronton biztosan nem fogunk hiányt szenvedni a Pantone által megálmodott idei színből. Lassan, de biztosan itt a tavasz, de addig is az unalmas és egyhangú színeket, érdemes megtörni egy szuper kötött magenta színű pulóverrel, vagy egy cipővel. Esetleg, ha az öltözködésünkben még nem igényeljük a vibrálást, akkor egy-egy kiegészítővel feldobhatjuk megjelenésünket, legyen szó egy fülbevalóról vagy egy köves gyűrűről. Ellenben, ha hamar ráunnánk a magentára, még mindig ott vannak a körömlakkok, amelyeket akár egy nap hordás után is könnyedén eltávolíthatunk. 


Személyes véleményem az Pantone által kikiáltott árnyalatról, hogy ez egy igazán üdítő és vibráló szín, amelynek mégis van egy mélysége, amelytől nem válik túl harsánnyá. Leginkább kiegészítőkben szeretem viselni ezt az árnyalatot, a körmeimet gyakran dobom fel vele. Tavasszal pedig biztos vagyok abban, hogy újra feldobom egy jó kis magentával a szőke hajamat. 

Nincsenek megjegyzések