Illatos ősz

Kismilliószor volt már szó a blogon arról, hogy amint beköszönt a szeptember előkapom a gyertyáimat, illatosítóimat, viaszaimat, valamint beszerzem az aktuális kollekciók különlegesebb aromáit. Elmondhatjuk, hogy ebben a borongós és esős októberben jól esik egy szuper könyvvel vagy egy Netflix sorozattal elütni az időt, miközben mellettünk a kedvenc illatunk hat ránk jótékonyan. 


Abszolút meglepett, hogy a Notino webshopjában fellelhető néhány ultrahangos diffúzor. A tavalyi év felfedezése úgy tűnik idén is tarol, hiszen elég sokan használnak manapság ilyen készüléket a lakás illatosítására. Én is tervezek egyet beszerezni, de a nagy belmagasság miatt kicsit jobban körül kell néznem, mert szeretnék olyan diffúzorra beruházni, amely lefed egy nagy szobát. Az ultrahangos diffúzorokról azt érdemes tudni, hogy modern technológián alapszik, víz és illóolaj hozzáadásával működnek. A bennük lévő kerámialemez mikor molekulákká törik szét a vizet és az olajat, ezzel egy párafelhő keletkezik, amely a légtérbe jut. A tér illatosítása mellett, alkalmasak terápiás jellegű használatra, illóolaj adagolásától függően. 

Természetesen nem tudják pótolni a gyertyák okozta élményt, amely meghittséget és melegséget varázsol az otthonunkba. Sokszor azon kapom magam, hogy hosszú perceken át bámulom a táncoló lángot. Ilyenkor megszűnik a világ körülöttem, megszűnnek a problémák, csak én vagyok és a gyertyaláng. Azt hiszem ezeket az apróságokat nevezzük Hygge-élménynek. Igazi klasszikusoknak számítanak az illatviaszok. Nem ismerek olyan illatokkal foglalkozó márkát, akik ne jelentek volna már meg a maguk illatviaszaival. Az úttörő a Yankee Candle volt még sok-sok évvel ezelőtt, és a mai napig szerintem ők a leginnovatívabbak. Személy szerint hozzám a Kringle Candle áll, és mindenképpen szeretném kipróbálni a Donut Worry nevezetű waxot. Ár-érték arányban ezeket a viaszokat tartom a legjobbnak, valamint tárolás szempontjából is praktikus a doboza. Hat darab kocka található a csomagban, amelyből bármennyi darabot letörhetünk, kisebb szoba illatosítására elég csak egy-egy darab. Rengeteg illatvariáció közül válogathatunk, ráadásul nagyon intenzívek, tartósak és valóban olyan illatuk van, mint a leírásban vagy a dobozán olvashatunk. Ha valamelyik illat nagyon megtetszik abból lehetőségünk van gyertya formájában is megvásárolni. 

Ha van kedvetek írjátok meg kommentben Ti milyen illat variációkat szerettek használni, valamint melyik megoldást kedvelitek jobban a diffúzorokat vagy a viaszokat, esetleg a gyertyákat?Nincsenek megjegyzések