Hidratált kezek

A kézfertőtlenítők rendszeres használata úgy gondolom, hogy sokunk kezét kikezdték, és ha ez nem lenne még elég, a hideg időszak is beköszöntött. Többször volt már szó a blogon arról, hogy mindkét kézfejem ekcémás, és nem mindegy milyen termékeket használok, valamint a hűvös idő beköszöntével fokozottan oda kell figyelnem a kézfejem állapotára. Emellett a rendszeres súlyzós edzések sem kímélik a tenyerem, hiszen a súlyok bőrkeményedést okoznak. A mai posztban tippeket szeretnék Nektek adni, hogy milyen kézkrémekkel érdemes felvenni a harcot a hideg ellen.

A kézápolás nagyon fontos szerepet tölt be a mindennapjaimban. Naponta többször is bekenem a kezem, valamint napi egyszer legalább használok valamilyen körömágybőr ápoló olajat. Az utóbbi időszakban egész szép a kézfejem, de amint éppen elkezd megjelenni az ekcéma bevetem a csodafegyverem, mégpedig a Bioderma Atoderm Cream & Hand kézkrémjéhez nyúlok vagy egyéb más Atoderm termékcsaládhoz tartozó testápolóhoz. Két-három napon belül a makacsabb ekcémámat is helyre rakja, és nem kell csak naponta kétszer bekenni. Amennyiben atópiás bőrszárazságban szenvedtek akkor ajánlom a márka Atoderm termékcsaládjának bármelyik tagját. Körömlakkozós napon, illetve ha nincsen különösebb gond, akkor egy egyszerű, könnyed és gyorsan beszívódó, közepesen hidratáló kézkrémet szoktam használni. Ezekből a fajta kézkrémekből a táskámban is tartok egy darabbal. Szóval a hatékonyság mellett, szeretem ha ezek a termékek kisebb kiszerelésűek. 

Említettem, hogy külön használok körömágybőr ápolót is. Ebben az esetben kétféle formula közül is választhatunk, ki melyiket preferálja jobban. Lehet kapni olajos és viaszos/balzsamos állagú termékeket. Nálam most mindkettőből van itthon, olajból kétféle is, a balzsam változatból egy. Nem tudnám eldönteni melyiket kedvelem jobban, mindkettő ugyanolyan hatékonyan ápolja a köröm körüli bőrt. A viaszos ápoló talán annyi előnyt élvez, hogy magunkkal vihetjük bárhová, hiszen nem kell azon aggódunk, hogy összeolajozunk vele mindent, ha kinyitódik. 

Összefoglalva én úgy gondolom, hogy kézkrémet mindenképpen érdemes használni, hiszen nem csak a kéz szárazságától véd meg minket, de a bőr öregedését is megelőzhetjük vele, hiszen a kézfejen jelennek meg a bőröregedés első jelei. Valamint nagyon vonzó látványt nyújt egy ápolt köröm és kézfej. 

Ha van kedvetek osszátok meg velem kommentben, hogy ti milyen kézkrémeket használtok. Nincsenek megjegyzések