Szemöldök formázás és kedvenc termékeim

Két dolog teljesen alap számomra, ha a sminkelésről van szó. Az egyik a szempilláim festése, a másik a szemöldök karbantartása és kiemelése. Az évek folyamán sokféle terméket és eszközt kipróbáltam a szemöldököm csinosítására, ezért arra gondoltam, hogy összefoglalom Nektek az én kedvenc dekorkomzetikumaimat és eszközeimet. 


Még az őskorban szemöldökfestékeket használtam, vagyis a kozmetikusom használt rajtam, így nem kellett foglalkoznom sminkelés közben vagy úgy egyáltalán a szemöldökömmel. Ettől függetlenül szerencsésnek mondhatom magam, mert a formájával és a dússágával is elégedett vagyok, valamint a színével is, szóval én tényleg csak kiemelem vele az arcomat. Manapság már sokféle márka kínál minőségi és könnyen használható szemöldökfestékeket, érdemes lehet kipróbálni őket. 
Eleinte a szemöldökporok között próbáltam eltalálni a megfelelő árnyalatot, amely nem üt el túlságosan az arcom színétől és nem keretezi túl az arcomat. Eltelt némi időbe, mire kitapasztaltam milyen árnyalatok állnak jól, és melyek azok a textúrák, amelyekkel könnyen tudok bánni. 


Már hónapok óta használom az Avon ombre szemöldökpalettáját és határozottan ki merem jelenteni, hogy eddig ez a legjobb porállagú termék, amelyet valaha próbáltam. A nevéből adódik, hogy a manapság oly' divatos ombre szemöldököt lehet vele elkészíteni, ráadásul van benne egy csodás highlighter is. Én a Medium nevű palettát használom, amely elsősorban világos tónusokkal rendelkező lányoknak javasolok. Nagyon baráti ára van, és még mindig nem sikerült az aljára érnem, pedig napi szinten használom. 
A másik kedvenc terméktípusom azok a szemöldök színező spirálok. Amikor nincs kedvem a töltögetéssel, csak egy kis színt szeretnék, és azt, hogy a szálak egy sorban legyenek, akkor szoktam használni a spirálokat. Jelenleg egy Avonos darabot nyúzok, és nagyon-nagyon szeretem. A legvilágosabb árnyalat van meg nekem, és valóban kiemeli a szemöldököt, de nem túlzóan, és helyére rakja a kosza szálakat egészen a nap végéig. 


Bevallom, hogy a szemöldökceruza kiválasztásával meggyűlt a bajom, de a sok gyakorlás megszerettette velem ezt a sminkterméket. Jelenleg egy IsaDora darabot használok, és óriási kedvencem, különleges alkalmakkor veszem elő, különleges sminkhez. A legtartósabb ceruzám, amelyet valaha próbáltam, legyen szó bármilyen időjárási körülményről, évszakról, bármiről.
A szemöldökfilceket is megkedveltem, abból is elhasználtam már jó néhányat, de sajnos nagyon hamar kifogynak, és amikor elkezd kopni a hegyük, szinte használhatatlanná válnak, hiába van benne még festék. 

Összességében elmondhatom, hogy az évek folyamán számomra a paletta kiszerelés, por állagú szemöldökformázók, illetve a színezett spirálok váltak be a leginkább, valamint a jó minőségű ceruzák. A szemöldök a legfontosabb szerintem az ember arcán, hiszen az ad keretet, az nyitja meg a tekintetet. Egy csodásan kiemelt és ápolt szemöldöknél több nem is kell.

Nincsenek megjegyzések