Így hangolódom az őszre

Az előrejelzések szerint a mai nap elköszön tőlünk a nyár, és beköszönt a sokunk által várt ősz. Előkerülnek a vastag pulóverek, a bakancsok, a sárga, bordó, piros és barna árnyalatok. A reggelek csípősek lesznek, és a hőmérséklet sem kúszik fel 25 fok főlé. A növények csodálatos színkavalkáddal gyönyörködtetik a szemünket, hogy lehulljanak és várják az újra kezdést tavasszal. Lassan, de biztosan a kinti programokat átveszik a benti és kuckózós élmények, a közös sütés-főzés, az első homemade pumpkin spice latte készítése, a forró és fűszeres teák, és a testes édeskés illatok lengik majd be a lakást.  


Minden évben izgatottan várom az őszt, már augusztus utolsó napjaiban a fűszeres illatokról ábrándozom, és folyamatosan nézem a divatmárkák őszre tervezett kollekcióit. Színek terén az utóbbi időben a neutrális árnyalatokat kedvelem, de mostanában a mélyebb, kicsit bordós, lilás színeket használom. Régóta listás nála ma MAC Burgundy Times Nine palettája, csodálatos őszi színeivel. Illatok terén ilyenkor már előkerülnek az édes aromák, mint a pillecukor a sütőtökös pite, a vanília, a forrócsokoládé, egyszóval minden, ami édes és gejl. A The Library Of Fragrance parfümjeit nagyon szeretem, egyelőre nem döntöttem még el, hogy a Pumpkin Pie vagy a Marshmallow illatot választom, esetleg mindkettőt. A Victoria's Secret nem csak a fehérneműiről híres, de a szépségápolási termékei is népszerűek, és jómagam is kedvelem őket. A Hot for cocoa testpermetje már tavaly óta izgatja a fantáziámat, úgyhogy ha nem is ősszel, de télen valószínűleg meg fogom vásárolni. A hűvös időszakban (is) kiemelten fontos számomra a testápolás, és szeretem ilyenkor a kicsit testesebb krémeket használni, amelyek könnyen felszívódnak és csodás, fűszeres édeskés illattal vonják be a bőrömet. Az Oriflame Milk & Honey testápolójából száz tégelyt használtam már el (ha nem többet), és szeretek időnként visszatérni hozzá és kipróbálni az új kiadásait. 
Még mindig imádom a körömlakkokat, habár közel sem veszek annyit, mint régen, és simán ki tudok hagyni egy-egy kollekciót. Ettől függetlenül a kedvenc kiadásaim általában ősszel jelennek meg. Az ILNP egy csodás, vagány és igazán pulzáló kollekcióval jelentkezett, amely a Manhattan nevet viseli. Egyetlen egy lakk fogott meg, amely nem más, mint az Up Town. Egyelőre nem vettem meg, mert ez az az árnyalat, amelyet tényleg csak ősszel használnék, és van rengeteg őszi árnyalatú körömlakkom. A CND csodás, igazi őszi avaros krém finisű lakkokkal rukkolt elő. Ha krém lakkok, akkor csakis a CND márkát tudom javasolni. 


Kizárólag ősztől tavaszig égetek mindenféle őszi-téli illatú gyertyát. Ebben is szeretem a változatosságot, a fűszeres aromáktól kezdve, az édes illatokon át, egészen a könnyed tisztaság illatig vagy a füstős kissé maszkulin illatokig. Nem ragaszkodom kifejezett márkákhoz, és formákhoz sem. Többnyire a kisebb kiszerelésű gyertyákat vagy viaszokat kedvelem, nagy kiszerelést csak akkor vásárolok, ha az adott illat nélkül nem tudok élni. Szeretem, amikor kint hideg van, de bent érzem a sütemények illatát, még akkor is, amikor nem sütök semmit. 

Végül, de nem utolsó sorban a kötött, meleg és vastag pulcsik! Viszonylag sok van belőlük a ruhásszekrényemben, de mint tudjuk a kötött pulcsikból sosem elég. Mindig van a listámon újabb és újabb szépség, és szeretem havonta meglepni magam egy-egy darabbal, amelyet könnyen bele tudok illeszteni a jelenlegi ruhatáramba. Imádok meleg és puha pulóverekbe burkolni magam, egy forró kávéval, lattéval vagy teával a kezemben. Imádok a városban mászkálni vastag pulóverben, egy egyszerű fekete nadrágban és bakancsban nézelődni, és élvezni ahogy simogatja a nap az arcomat. Imádom, amikor a kötött szálakon megcsillan a napfény. Ezek azok az apróságok, amelyek feltöltenek nap, mint nap. 


Ha van kedvetek szívesen olvasnám komment formájában, hogy ti milyen termékekkel, élményekkel hangolódtok az őszre? Mik szerepelnek az idei listátokon? 

Nincsenek megjegyzések