Hatékony izzadásgátlás: Borotalco

Nem tartozom a nyárimádók táborába, sőt ha átlépi a lélektani határ 30 fokot a hőmérséklet kifejezetten szenvedősre tudom venni a figurát és alig várom az őszt. Most sincs ez másként, bár az idei nyarat a hőmérséklet szempontjából jobban viselem, hiszen szerencsére eddig elkerült minket a tartós kánikula: az 50 fok, árnyékban! 
Nem vagyok izzadós fajta, de azért nyilván a melegben engem sem kerül el a természet, így keresem én is a minél hatékonyabb deokat.
Tavaly ismerkedtem meg a Borotalco spray dezodorjával a Pixibagben, és már akkor elégedett voltam a márkával. 
Korábban a Nivea Happy Time stiftjét használtam évekig, aztán új csomagolás mellé, dukált az új összetevő is, így már nem volt hatékony a deo. Sajnos le kellett cserélnem, így kikötöttem ki a Rexona ikonikus Maximum Protection stiftnél, de közel sem tartotta be azt, amit mondanak róla. 
Egy reklámban fedeztem fel a Borotalcot, mint első számú olasz dezodort, de féltem a csalódástól így sokáig elkerültem. Szóval, miután a Pixibagben bizonyított, én meg a fújós dezodor mellé szeretek stiftet is használni, így egyértelmű volt, hogy az idei nyáron esélyt adok a márkának.A csomagolás zöld-piros-fehér színben pompázik, mint az olasz zászló, habár mi tekinthetjük magyar vonatkozásúnak is. Persze, ez csak vicc volt.
Egyetlen egy dolgot nem szeretek benne, hogy a kupak alatt lévő védő műanyag, lejön a kupakkal együtt. Egyébként könnyű kitekerni, és visszatekerni a helyére a stiftet, és későbbi használat során se kopik meg a menete. Táskába biztosan hordható darab.


A hatása kiemelkedik az általam próbált stiftektől. Az illata édeskés púderes, megegyezik a dezodor illatával. A stift nem kemény, kellően puha, könnyen felkenhető. Fekete ruhán hajlamos nyomot hagyni, de könnyen kimosható a termék által hagyott folt. 
A kellemetlen szagokat egyáltalán nem engedi át, és szerintem 30 fokban is elég jól gátolja az izzadást, ráadásul újra sem kell kenni, mert tényleg kitart 6-8 órán át. 
Szerintem egy bizonyos fok felett már nem természetes dolog nem izzadni, többet árt mint használ, ha meggátoljuk ezeket a folyamatokat, szóval ha hatékony deot kerestek ajánlom a márka stifjét és spray változatát is. A Borotalco címben szereplő dezodorát keressétek az Notino-n (szettben is kapható kedvező áron), akció is van a márka termékeikre. Illetve megtalálhatjátok még a drogériák polcain Olaszország első számú dezodorát.

Ti használtátok már a Borotalco dezodorjait? 

4 megjegyzés

 1. Ennyire jó? Nekem nem is a hónaljam izzad melegben, hanem minden egyéb :) A hátamat mégsem stiftezhetem le. Egyébként ritkán izzadok, légkondiban ülök, otthon meg nincs annyira meleg, mire hazaérek. Sajnos a stiftek ilyenek, megfogják a ruhát, szóval egy felvétel után ki kell mosni a felsőt, de hát nyáron mit várok, ugye. A Rexona is megfogja, én azt használom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem jobb mint a Rexona. Oké, 40 fokban szerintem nincs olyan ember aki mozog ne izzadna kint az utcán. Amúgy itthon nekem sincsen melegem, csak ha edzek, de akkor ömlik rólam a víz. De utána úgyis fürdök szóval nem érdekes :)
   Én tennék vele egy próbát :)

   Törlés
 2. Ez a stift szerintem is szuper, elhasználtam egyet belőle, viszont a Borotalco Invisible golyós deóra érzékeny lett a bőröm - úgyhogy maradok a zöldkupakos Originalnál. Szerintem ez a legjobb az egész termékcsaládból!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem is. Bár én a sima deot is nagyon szeretem ebből. A fehér verziót nem próbáltam. Úgy hallottam az nem elég hatékony.

   Törlés