Vaipani Amla sampon és Honey tusfürdő és Neem Turmelic arclemosó

Már többször volt szó a Vaipani kozmetikumokról a blogon, ITT és ITT.
A mai poszt vegyes felhozatal, hiszen van szó samponról, tusfürdőről és egy arcápolóról is.


A csomagolása már a megszokott Vaipani minőséget hozza, újdonságot nem tudok róla írni.
A Vaipani samponok nem tartalmaz parabéneket, valamint szilikont. Az én változatom normál és zsíros hajra lett kifejlesztve. A színe méregzöld, az illata pedig gyógynövényes, de a kellemesebb fajtából. 
Érdemes hígítani, így sokkal tovább elegendő mint az átlagos samponok. Én egy két decis flakonba szoktam önteni egy keveset, majd azt felhígítom vízzel. Első mosásra nem habzik fel (csak másodikra) kellően, így a második mosás követően éreztem azt, hogy valóban eltávolítja a szennyeződéseket a hajamból. A tisztító hatás ellenére a hajamat eléggé összetapasztotta, kicsit olyan érzésem volt mintha a Balaton vizéből jöttem volna ki vizes hajjal. Sajnos megint rá kellett jönnöm, hogy nem szereti a hajam a szilikonmentességet, így kénytelen voltam bevetni a szokásos samponom. Miután az Amla samponnal megmostam, utána még egy szilikonos samponnal is átmostam a hajam. Valóban segített a zsírosodáson, harmadik nap még bőven vállalható volt a hajam, és nem szárította a fejbőrömet. Az illata elnyomta a másik samponét, így 2-3 napig éreztem a gyógynövényes aromát.

A Honey tusfürdőnek valóban mézre emlékeztető állaga van, ellenben az illata tipikus tisztaságillat. Kevés is elég belőle, remekül habzik és hidratálja a bőrt. Törölközés után hosszan megmarad az illata. Kézmosóként is lehet használni, akkor érdemes hígítani nagyjából fele-fele arányban.


A Ním (Neem) a ním-fából nyert összetevő az ayurvédikus orvoslásban. A fa minden részét felhasználják, a levelét például étvágygerjesztőnek. A nímolaj egyes tanulmányok szerint több mint 100 kórokozó ellen használható. Nagy mértékben tartalmaz gyulladáscsökkentő, valamint fertőtlenítő hatású összetevőket. A Neem Turmeric lemosóban pedig megtalálható ez a jótékony összetevő.
A Neem Turmeric lemosót esténként használom, végső lépésként a tiszta arcbőr érdekében. Elég pár csepp a vattakorongra vagy kézbe is lehet önteni egy keveset, amely felhabzik és alaposan meg lehet vele mosni az arcunkat. Lemosás után lapogató mozdulatokkal itatom le a felesleges vizet az arcomról. Az apró gyulladásokat már az első használat után lehúzza, valamint az arcbőröm összképét is egységesebbé tette hosszan tartó használatának köszönhetően. Az illata kellemes, enyhén mentolós.  A bőrömet egyáltalán nem irritálja. Ez a legkedvesebb termékem a Vaipani kozmetikumok közül.

A sampont megtaláljátok EZEN a linken, a tusfürdőt EZEN a linken, a lemosót pedig EZEN a linken.
A webshopot is érdemes figyelni, mert gyakran van akció a termékekre: http://ayurvedshop.hu/

Nagyon örülök, hogy megismerkedhettem a Vaipani, valamint az ayurvédikus gyógymóddal. Biztatok mindenkit a termékek kipróbálására, hiszen elég széles a termékskála, biztos vagyok benne, hogy bárki megtalálhatja a magának tetsző kozmetikumokat. 

Nincsenek megjegyzések