Hajápolás | Garnier Fructis Hair Food - Macadamia

Kisebb sokkot kaptam, amikor megláttam, hogy érkeznek a méltán híres és népszerű Garnier Fructis Hair Food hajpakolások sampon és balzsam változatai. Tudtam, hogy a banánosra és a Macadamia Hair Food termékcsaládra lecsapok, amint a boltok polcaira kerül. Azóta már el is használtam a posztban szereplő termékeket, így releváns véleményt tudok róluk alkotni. 

Ami meglepett, hogy a banános termékcsaládot előbb sikerült megvennem, mint a makadám változatot, úgyhogy reméltem ez azért van, mert hatékonyak. A csomagolás ugyanolyan, mint a pakolásoké, színes és feltűnő. A kupak könnyen nyitható és zárható, szóval a csomagolás nálam teljesen rendben van. A Macadamia Hair Food Shampoo száraz és nehezen kezelhető hajra való elsősorban, illetve intenzíven simít. Nagyon szeretem a makadámdiós termékeket, igazából csak ezért akartam már kipróbálni ezeket a produktumokat, mert édes és erőteljes illatra számítottam. Az első csalódás a kupak felpattintásakor ért, amikor megszagoltam a sampont. Igazából semmi nem emlékeztet az általam oly' kedvelt makadámdió aromára. Kellemes illata van, de se nem édes, se nem frissítő, sőt emlékeztet a banános hajpakoláséra. 
A sampon átlátszó, géles állagú, amely már első mosásra is meglepően jól habzik. Két naponta muszáj hajat mosnom, hiszen heti 9-10 alkalommal edzek, szóval a könnyen zsírosodó hajamon nyilván nem segít, hogy leizzadok. A hajam vége továbbra is száraz és amióta platinaszőkére váltottam a hajamat havonta kell festeni, szóval igénybe van szegény véve rendesen. 
A sampon alaposan tisztított, nem szárította se a hajamat se a fejbőrömet. A simító hatásából én nem sok mindent érzékeltem, akkor sem amikor hajszárítóval szárítottam meg a hajam, illetve ha szabadon hagytam száradni, akkor nagy volument adott a hajamnak, amelyet nem győztem vasalni. Szóval a lelapuló hajra szerintem jó megoldást nyújthat, talán érdemes lehet kipróbálnia annak, aki ilyen hajgonddal küzd. Illetve, amit még észrevettem, hogy furcsa réteggel vonta be a hajamat, amelytől nem lett se puhább, hanem csak szimplán furcsa, szokatlan. 


A Macadamia Hair Food kisimító kondicionáló a samponnal megegyező illatú, viszont minden másban az ellenkezője. A színe fehér és sűrű állagú, már-már kísértetiesen hasonlít a hajpakolás testvérére. Nagyjából egy diónyi mennyiséget oszlattam el a hajam 2/3-án, és hagytam hatni pár percig, majd bő vízzel lemostam. A hajam hosszát puhává és könnyen kifésülhetővé varázsolta. A kondicionáló valóban kisimította a hajamat, szóval a sampon önmagában nem simít, érdemes a kettőt együtt használni. Összességében én nagyobb durranásra számítottam a makadámia termékcsalád esetében. Mindennapos hajápoló termékeknek tökéletesek voltak, főleg a gyakori hajmosás miatt, mert nem irritálta a fejbőrömet hosszú távú használat mellett sem. Az illata okozta a legnagyobb csalódást, a hatása pedig nem túl kiemelkedő. A pakolások évekkel ezelőtt nagyon magasra tették nálam a lécet, ezt a sampon és balzsam kombinációnak nem sikerült megugrania. Ettől függetlenül ajánlom, hogy próbáljátok ki, mert a lelapuló hajat feldobja.

Nincsenek megjegyzések