Újdonság a polcomon | Avon Distillery púder és szempillaspirál

Az Avon Distillery termékcsalád arcápolói néhány héttel ezelőtt kiegészültek dekorkozmetikumokkal is. A sminktermékek szintén vegán összetevőt tartalmaznak, ásványi pigmentekből készültek. A mai posztban két sminkterméket mutatok be Nektek közelebbről. Az utóbbi néhány évben kizárólag átlátszó púdereket használtam az alapozó felé. Mostanában nincs okom panaszra, ami a bőröm állapotát illeti, ezért úgy döntöttem, hogy az alapozót lecserélem korrektorra és színezett púderre. Aztán elkezdtem keresgélni a púderek között, de nem tudtam eldönteni mégis mit próbáljak ki, amikor megjelent az Distillery Pressed to Impress púderalapozó az Avonnál. Nagyon-nagyon izgatottan vártam, mert leírás alapján nagyon szimpatikusnak tűnt. A legvilágosabb árnyalatot kértem, a Batch 100-ast. 


A csomagolása nagyon egyszerű, semmi műanyag. Tükör nincsen benne, és a dobozát is érdemes megtartani, mert csak egy szimpla kis papírtokban van a púder. 
A szín tökéletes az én világos bőrömhöz. Illata egyáltalán nincsen, aminek kifejezetten örülök, mert gyakran szoktak irritálni a púderek jellegzetes „poros” illatai. 
A sminkrutinom utolsó lépéseként szoktam púderezni az egész arcomat. Jómagam azt szeretem, ha teljesen matt a bőröm, a highlighter megadja azt a fajta csillogást, amelyben én jól érzem magam. Mivel a kombinált bőrűek táborába tartozom, ezért valamivel nagyobb mennyiséget viszek fel a homlokom, az orrom és az állam területére, mert ott hajlamos egy idő után fényleni a bőröm. 
A fedésével tökéletesen elégedett vagyok, nagyon szépen mutat az arcbőrömön, csodálatos finom réteggel vonja be a bőrt. A korrektort is kellőképpen fixálja a nap végéig. A zsírosodásra hajlamos területeken hőmérséklettől függően 5-8 órát simán tartja magát, majd utána kezd el csak fokozatosan kifényesedni a T-zónám. 


Szempillaspirálból sosem elég. Általában van itthon 2-3 darab, amelyből általában kettő van kibontva. A Distillery Lash'd Up szempillaspirál a leírás szerint nem csak kiemeli a pillákat, hanem a rizskorpaviasz összetevőjének köszönhetően erősíti is. Nem tudok szó nélkül elmenni a csomagolása mellett! Annyira jól néz ki, ez a kémcsőszerű tubus, illetve ez a különleges színvilág is egyszerre teszi elegánssá ugyanakkor bohókássá a külcsínt. 
A keféjét átlagos vastagságúnak és nagyságúnak jellemezném, ahogy a sörtéket is. 
A képeken két rétegben láthatjátok. Igazából drámai hatásra számítottam, ellenben egy nagyon természetes megjelenést kölcsönöz a pilláimnak. Nem kifejezetten dúsít vagy hosszabbít, de kiemel. Ezért ezt a spirált általában nagyon egyszerű „nomakeup makeupoknál” veszem elő vagy csak olyan napokon, amikor szimplán csak spirálozni van kedvem. Amit nagyon kedvelek benne, hogy igazán tartós, és a nap végére sem potyog vagy kenődik esetleg folyik le a szemem alá. 


Összességében mindkét dekorkozmetikumot nagyon-nagyon megszerettem. A púdert szinte mindennap használom, és hiába van több púderem is felbontva, mindig ezt használom. Nagyon szépen egységesíti az arcbőrét, illetve az arckontúrt is szépen lehet vele finomítani, természetes hatásúvá tenni. 
A spirál egy igazi hétköznapi darab, amellyel ugyan drámai pillákat nem tudunk varázsolni, de kiemelhetjük vele a tekintetünket. 

Nincsenek megjegyzések