Hajápolás | Syoss Blonde & Silver termékcsalád

Még élénken emlékszem azokra az időkre, amikor megérkezett a Syoss márka a magyar drogériák polcaira. Az évek alatt számtalan újdonságot és körül rajongott terméket próbáltam a márkától, többnyire elégedett voltam velük. Nemrég megjelent egy új hajápolási vonal, amelyben szőke és ősz hajra való termékcsaláddal is találkozhatunk. 


Tinédzserkorom óta szőke a hajam, kezdetben csak melírozott szőke volt, aztán lett természetes szőke, nagyon világos szőke, közép szőke és már magam sem tudom, hogy a szőke hány árnyalatát próbáltam már. Néhány éve a Syoss hajfestékkel festem a hajamat, és pár hónappal ezelőtt eldöntöttem, hogy platina szőke leszek. Korábban csak extrém világos szőke voltam, de platina még nem, szóval izgatott voltam a végeredmény miatt. Az Instagram oldalamon láthattok képet a hajamról (@titaniablog). Szerintem minden szőke hajú (és ősz/ezüst) nőtársam tudja, hogy muszáj a hajunkat heti rendszerességgel hamvasító samponnal mosni, hogy ne sárguljon be a hajunk. 
Többféle hamvasító terméket próbáltam már az évek alatt, de a Syosstól még nem próbáltam semmit. Gondoltam, hogy ha már a márka hajfestékét használom, akkor érdemes kombinálni a hajszínemre való újdonságaikat is. A termékcsalád csomagolása két különböző színt kapott, a sampont fekete, addig a balzsamot fehér tubusban találjátok meg, a hölgy mindkét flakonon ugyanaz. 
A Syoss Blonde & Silver sampon amellett, hogy neutralizálja (semlegesíti) a sárgás tónusokat a leírás szerint tisztítja a hajat és a fejbőrt, regenerálja a hajat, erősíti a hajszálakat és selymessé teszi. 
A nevéből adódóan a sampon színe lila és közepesen híg állagú. Az illata számomra meghatározhatatlan, de kellemes. Általában kétszer szoktam megmosni samponnal a hajamat, a második mosásnál pedig rajtahagyom a sampont pár percig, hogy legyen ideje hatni.
A pár perc letelte után langyos vízzel leöblítem a sampont a hajamról, majd a hajam 2/3-án eloszlatom a hozzá tartozó Syoss Blonde & Silver kondicionálót. 
A sampont valóban puhává és selymes tapintásúvá teszi a hajamat (ezt érezni lehet hajmosás közben is, hiszen a habja nagyon krémes), valamint fényessé varázsolja. A hamvasító hatásával is elégedett vagyok, valóban semlegesíti a sárgás tónusokat a hajban.Azt hittem, hogy a balzsam is lila színű lesz, de meglepetésemre egy egyszerű fehér nagyon sűrű, már-már hajpakolásra emlékeztető állaga van. Ettől függetlenül könnyű kinyerni az igényünknek megfelelő mennyiséget. A hajam most rövidebb a szokásosnál (lapocka alá ér), ezért diónyi nagyságú mennyiséget oszlatok el, a hajam 2/3-án. Ezt is hagyom hatni pár percig, majd alaposan kiöblítem a hajamból langyos vízzel. Igencsak megkönnyíti a kifésülést, valamint még puhábbá teszi a hajvégeimet, nem is kell olajat használnom rá. Az illata megegyezik a samponéval, kellemes, de nem túl tolakodó, ellenben sokáig érezhető. 


Összességében az egyik leghatékonyabb szőke hajra való termékcsalád, amelyet próbáltam az évek alatt. Ez már a harmadik márka, amelynek a hamvasító képességével elégedett vagyok. A samponból nagyon kevés kell, könnyen habzik, puhává és selymes tapintásúvá teszi a hajat, valamint hatékonyan semlegesíti a sárgás tónusokat. Nem fogja meg a kádat.
A balzsam hajpakolások hatásával ér fel. Könnyen kezelhetővé teszi a hajat, puhít és hidratál. Hosszú távú használat mellett nem tapasztaltam fejbőr irritációt. 

Nincsenek megjegyzések