Home Spa járvány idején | Ápolt kezek

A járvány óta mindannyian sokkal jobban odafigyelünk kezünk fertőtlenítésére, amely azt jelenti, hogy rengetegen küzdünk bőrszárazsággal. Természetesen számomra is ez a kisebbik gond, és inkább mosok ezerszer kezet, mint bármit elkapjak vagy tovább adjak másnak. 
A mai posztban összeszedtem néhány olyan kézkrémet, amelyek segítenek a hidratálásban. Bioderma Atoderm termékcsaládja atópiás bőrre lett kifejlesztve, ami annyit jelent, hogy nem csak a bőrszárazságot szünteti meg, hanem a kialakult ekcémát vagy pikkelysömört. Nekem mindkét kézfejem erősen ekcémás, és a sok fertőtlenítőszertől és a gumikesztyű használatától erősebben van jelen az ekcéma, mint korábban bármikor. Mivel kellemetlen, és sokszor fáj is, ezért újra elővettem a krémeimet, amelyet ekcémás időszakokban használok.  
Természetesen nem csak testápolóként használhatóak a Bioderma termékei, hanem célzottan be lehet kenni az adott atópiás bőrfelületet. Többféle kiszerelés közül választhatunk. Én itthonra minél nagyobb kiszerelést preferálok, de van egy táskába dobós darab is, ha esetleg útközben kapna el az irritáció vagy valami oknál fogva nem alszom otthon. Általában az atópiás bőrre kifejlesztett krémeket naponta egy-két alkalomnál többször nem érdemes használni, ezért napközben is előszeretettel kenegetem a kezemet. Kézkrémek sokasága közül válogathatunk, figyelembe véve egyéni ízlésünket. Amikor hideg vagy hűvös van, szeretek tartalmas kézkrémeket használni, amelyek kellően hidratálnak, ugyanakkor gyorsan beszívódnak. Fontos, hogy a lehető leghamarabb szívódjon fel a krém, mert sokat gépelek vagy írok papírra. 

Extra tipp: Heti egy alakalommal érdemes a kézfejünket is átdörzsölni testradírral. Szerintem erre a műveletre olyan peelinget érdemes választani, amelyben viszonylag durva szemcséket tartalmaz (lehetőleg cukrot). Én 2-4 percig dörzsölöm a kezem egy diónyi radírral, majd várok pár másodpercet, hogy az olajok beszívódjanak a bőrömbe, majd langyos vízzel leöblítem. A kezeim nagyon puhák és simák utána. Télen plusz kézkrémet is használok, így tökéletesen hidratált és ápolt lesz a kezem. Az Organic Shopnak csodás testradírjai vannak, amelyeket nagyon szeretek a kezeimre is használni. 

Nincsenek megjegyzések