Hajápolás | Sárga tónusok ellen: Langhaar Madchen Silver Blonde sampon és pakolás

A szőke hajúak számára az egyik megoldandó feladat az, hogy megőrizzék hajszínük világosságát, és megakadályozzák a sárga tónusok kialakulását. Nekem világos festett szőke a hajam, én is „küzdök”a sárga tónusok ellen. Szerencsére megtaláltam a megoldást a DM saját márkás Langhaar Madchen lila samponjában és pakolásában. 


Miért alakulnak ki a sárgás tónusok a szőke hajszínben? 

Szőkítésnél a hajszálak eredeti pigmentációját világosítjuk. A hajfesték az eredeti hajszínünk meleg árnyalatait kell leküzdeni, amelyek a vörös, a narancssárga és a sárga). Ezek közül a sárga pigment a legragaszkodóbb a hajban, ezért érdemes lila vagy kék pigmentet tartalmazó hajra való termékeket használni. Ezek semlegesítik a sárgás tónust. 
Rengetegféle hamvasító produktum közül válogathatunk, de pont emiatt viszonylag nehéz megtalálni a számunkra megfelelőt. Szerencsére nem kellett sokat kísérleteznem, egész hamar rátaláltam a DM Langhaar Madchen termékcsaládjára, amely a szőke haj hideg árnyalatát segít megőrizni. A termékcsaládnak két tagja van egy sampon, és egy hajpakolás. 
Nagyon szeretem a márka csomagolását, igazán csajos és vidám, ráadásul passzol a sampon színvilágához. A pattintós kupak is szuper, biztosan zár, de nem töri le a körmömet, nem nehéz kinyitni. A pakolással ugyanez a helyzet, csak ott letekerhetős a kupak. Ami feltűnt, hogy valóban  színültig van a tubus és a tégely, ez mindenképp említésre méltó. 
A sampon a lila és az indigókék között helyezkedik el árnylatban, sűrű, de könnyen habzó folyadék. Kétszer szoktam vele megmosni a hajamat, és a második mosásnál pár percig a hajamon hagyom, majd alaposan kiöblítem. A pakolást az egész hajamra felteszem, mert a samponnak szárító hatása van. A pakolást elég csak 1 percig fent hagyni a nedves és samponnal már megtisztított hajon. Az utóbbi időben 3-5 perc között szoktam a fent hagyni, mert úgy vettem észre, hogy kicsit vilagosít a szőke árnyalaton. A pakolás sűrű, és igen testes, de ez kell, mert leöblítés után nagyon puha, és hidratált lesz a hajam, ráadásul tökéletesen kiegészíti a sampon sárga tónusokat semlegesítő hatását. Heti egyszer használom mindkét terméket együtt. A sárgás tónusokat valóban semlegesíti. De ki kell tapasztalni, hogy ki mennyi ideig hagyja hatni a haján, illetve egy héten hányszor mossa meg azt. A kellemes édes levendulaillat hosszan tartóan bennmarad a hajban. Már a második tubussal és tégellyel használom, szóval tökéletesen elégedett vagyok mindkét termékkel. 


Összességében, ha még keresed a tökéletes lila tonizáló termékeket, akkor ajánlom figyelmedbe a Langhaar Madchen Silver Blond termékcsaládját, levendulaolajjal és bazsarózsával. Hosszú távú használat mellett nem okozott irritációt. Mindkét terméket együttesen használva nagyon szépen lehet ápolni a szőke hajat. Az illatát külön kiemelném, nem csak levendula rajongók fogják szeretni. Ami plusz pont, hogy utazóméretű kiszerelése is kapható, így nem kell megvenni a teljes kiszerelést a kipróbálásukhoz. 

Nincsenek megjegyzések