Újdonság a polcomon | Energie Fruit monoi olaj tusfürdő

Nyáron szenvedésnek élem meg a testápolók használatát, de a bőrömet eléggé megviselik a hőhullámok, illetve a forróság. Hiába iszom elegendő vizet, nyilván könnyebben kiszárad a bőröm, mint normál hőfoknál. Heti egy-két alkalommal lecsekkolom a Notino újdonságait, és ott bukkantam rá az Energie Fruit márkára. Kevés utána olvasás után szimpatikus lett számomra a márka, ráadásul mostanában a monoi virág illatára teljesen rá vagyok kattanva, így ez a változat került a virtuális kosaramba. 


Nincs túl sok információ fent a cégről magyarul, csak franciául találtam bármit is. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg Franciaországban gyártják a Energie Fruit kozmetikumokat. A csomagoláson fel van tüntetve, hogy nem tartalmaz parabéneket és nem végeznek állatkísérleteket. 
A flakon nekem nagyon tetszik, hogy átlátszó, és az alapszínt a maga a tusfürdő adja. A pumpás adagolóját külön kiemelném. Értékelném, ha minden márka átszokna erre a kiszerelésre. 


A hidratálásért a 95%-os BIO olívaolaj és argánolaj felel, amelyet a monoi virág aromája tesz teljessé. A monoi virág illatát nagyon nehéz meghatározni, szerintem aki teheti szagolja meg, mert elég karakteres aromáról van szó. Szerintem nagyon nőies illat. 
A tusfürdő állaga olajos, de meglepő módon könnyen habzik, de ehhez tényleg az kell, hogy teljesen vizes legyen a bőrünk, mert ha nem kellően nedves csak „csúszik” rajta. 
Az olajos érzet azonnal eltűnik, amint lemossuk magunkról a habot, törölközés után megmarad a kellemes virágos illat, de nem túl intenzíven, amelyet nem is bánok így a hőség idején. 
Természetesen a hidratáló hatása nem vetekszik a testápolókéval, de nekem így nyárra tökéletes, mert nem húzódik a bőröm, nincsenek rajta száraz részek. Hosszú távú használat mellett nem okozott irritációt. 


Összességben engem meggyőzött az Energie Fruit Monoi ápoló tusolóolaja, és biztos vagyok benne, hogy ki fogok próbálni más kozmetikumokat is. Akik szeretik a karakteres, nőies virágos illatot, azoknak ez jó választás lehet. A hidratáló hatásával is elégedett vagyok. Télre kevés lenne, de most így pont elég. A kiszerelése hatalmas, fél liter. Nem kell belőle sok, így nagyon gazdaságos. Az ára 1980 forint, amely szerintem tökéletes ár-érték arány. 

Az Energie Fruit termékeit keressétek a Notino webshopjában. 

Nincsenek megjegyzések