Újdonság a polcomon | Equilibra Extra Aloe Dermo-Gel

Pár hete érkezett az Equilibra aloe verát tartalmazó gélje, amelyről már most ki merem jelenteni, hogy az egyik leghasznosabb, és leghatékonyabb krém, amellyel valaha találkoztam. Az olasz márka ugyan még nem túl népszerű itthon, de érdemes rá figyelni. Nem csak kozmetikai termékekkel vannak jelen a nemzetközi piacon, hanem étrend kiegészítőkkel is, amelyek egyelőre Magyarországon nem kaphatóak. Nem csak a beltartalomra fektetnek hangsúlyt a csomagolásra is, hiszen azok gyártásánál figyelnek arra, hogy csökkentsék a környezet terhelését. 


A kiszerelése tubusos, amely jelen esetben nem biztos, hogy túl szerencsés, mert elég híg a gél állaga, de egy kis odafigyeléssel igazából nem nagy probléma ez. A híg állag mellett a gél átlátszó színű, és kicsit furcsa illatú. Valószínűleg a 98%-os aloe vera tartalmat lehet benne kiérezni, szerintem emiatt elég megosztó lehet az aromája, de nem túl intenzív, és hamar elillan a bőrről. De nem is az a funkciója, hogy illatos bőrt biztosítson. Nagyon gyorsan beszívódik a bőrbe, és valóban elképesztő a bőrnyugtató hatása. Nagyon-nagyon jókor érkezett a krém, mert a Párom hólyagosra égett a napon. Amikor kézhez vettem a krémet, már elkezdett hámlani a bőre, de továbbra is rákvörös volt, hiába kezeltük előtte panthenollal. Párom elmondása alapján a krém megszüntette neki a húzódó, és viszkető érzést is jelentősen enyhítette neki. Három napon keresztül kentem neki ott ahol leégett (mindenhol) napi három alkalommal, és elképesztően gyorsan jött helyre a bőre. Magam sem akartam elhinni, hogy ennyire hatékonyan kezelte a napégést, túlzott hámlás nélkül. Napégésre tökéletes ez a gél. Jómagam pedig szőrtelenítés után használom, hogy megnyugtassa a bőrömet, és a gyulladt szőrtüszők kialakulását megelőzzem. 
Összességében én minden háztartásba vennék egy Equilibra Aloe Dermo-Gel krémet, mert egy csoda. Az állaga ugyan híg, de nem kell belőle sok, hogy azonnal kifejtse jótékony hatását. Hiszen köztudott az aloe veráról, hogy az egyik legjobb gyulladáscsökkentő növény. Gyorsan beszívódik, és szinte percek alatt kifejti jótékony hatását hosszú távra. 

A csodakrémet megtaláljátok a Rossmann üzleteiben, illetve online. Az ára ugyan borosnak tűnhet, de sokáig elég, nagyon kevés elég belőle, és tényleg egy csodaszer!


Nincsenek megjegyzések