Maszkmánia | Nivea Urban Detox Mask

A Nivea Urban Detox termékcsaládja egy ideje kapható a boltok polcain, én csak pár hete ismerkedem velük. A koncepció sem új keletű, kifejezetten a városi életmódot folytató hölgyek és urak bőrproblémájára kínál megoldást. Pórusok és a napi szennyeződések eltávolítására lettek a kozmetikumok kifejlesztve. 


Hogy őszinte legyek ebben a városi csodában nem hiszek, egy jó marketing szövegnek tartom. Ettől függetlenül kellemes meglepetést okozott a maszk. 
A csomagolása tubusos kiszerelésű, a címke feltűnő, de nincsen „hűha” faktor. 
A maszk színe tört fehér, amelyet egy ecset segítségével szoktam felvinni egyenletes vastagságban az arcomon. A csomagolás szerint egy perc alatt képes megtisztítani az arcbőrt, de én bő tíz percet szoktam fent hagyni, annyi idő alatt meg is szárad. Szerencsére nem húzódik a bőr miután megszáradt. Egyébként hatásra az agyagos maszkokhoz tudnám hasonlítani. 
Viszonylag könnyű eltávolítani a már megszáradt maszkot, de nem azonnal mosom le, hanem felhígítom, mert apró szemcsék találhatóak benne. Mielőtt teljesen lemosnám körkörös mozdulatokkal óvatosan leradírozom a bőrömet. Törölközés után valóban egységes, és tiszta bőrkép fogad. A pórusaimat ugyan nem tisztítja ki, de a pattanásokat elég szépen lehúzza. Enyhén feszül tőle a bőröm, ezért egy könnyed hidratáló krémet szoktam utána használni. Heti egy-két alkalommal használom, hosszú távú használat mellett nem okozott bőrirritációt. 
Az illata mentolós, de nem a könnyfakasztó fajtából. Összességében Nivea Urban Skin detoxikáló arcmaszkja tudja, amit egy maszktól elvárok. Egységesíti a bőrt, tisztít, de a  pórusokkal nem csinál semmit, amelyet nem is vártam el igazból. Nem szárít túlzottan, a mentol nem csípi ki a szememet, így kellemes használni. A plusz radírozó szemcsék meglepetésként értek először, de nagyon örülök neki, hogy van benne, mert jól esik átdörzsölni vele az arcomat. Egy tökéletes hétköznapi maszk. 

A Nivea Urban Detox termékcsaládját keressétek a Notino webshopjában. 

Nincsenek megjegyzések