Teszt | Makeup Revolution Pro Hygiene ecsettisztító spray

Az ecsetek tisztán tartása rendkívül fontos dolog, és szerintem nem lehet róla elégszer beszélni. Szerencsére ma már rengeteg ecsettisztító kozmetikum kapható a piacon, így ma már tényleg bárki megtalálhatja magának a megfelelő terméket. Jó magam már meguntam az állandó samponozást, kényelmesebb megoldás után néztem, így akadtam a Makeup Revolution Pro Hygiene ecsettisztító sprayre. 


Nincs túl sok ecsetem, ezért gyakran kell őket mosnom ahhoz, hogy mindig tisztát tudjak használni. Viszont ez elég időigényes procedúra hetente végig csinálni, plusz rossz idő esetén nem is száradnak gyorsan. Emiatt kerestem egy köztes megoldást, ráadásul olyat, ami fertőtlenít is, nem csak tisztít. A neten több jó véleményt olvastam a márka fertőtlenítő és tisztító kozmetikumáról, így nem hezitáltam sokat már dobtam is a virtuális kosaramba. A csomagolás semmi extra, 200 ml-es flakon, amelyen egy baromi egyszerű címke található. A szórófejet egy műanyag kupak védi csupán, még nem sikerült elhagynom, úgyhogy egyelőre ez jó megoldásnak tűnik. 
A használta igen egyszerű: A megtisztítani kívánt ecsetet pár fújással ellátjuk, majd alaposan beletöröljük egy tiszta konyharuhába, esetleg papírtörlőbe. A színek intenzitásától függően kell fújni a termékből, de nem a fél flakon kell kifújni egy-egy színre. Pár körkörös mozdulattal már tiszta az ecset, és percek alatt szárad meg használhatóra. Amire nem vált be az az alapozó ecsetek, képtelenség belőle ezzel a termékkel az alapozót az ecsetből, illetve a korrektort. A sminkszivacs tisztításához sem vált be. Poralapú dekorkozmetikumkat kiválóan el lehet ezzel a tisztítóval távolítani, de krémes termékeket nem. 
Az illata kellemes, az ecseteken nem érződik, illetve használat közben sem okozott irritációt. 


Összességében tűzoltásnak a kiváló, de nem tudom vele teljesen kiváltani a samponos ecsetmosást. A por alapú festékeket tökéletesen el lehet vele távolítani, de a krémes állagú sminkekkel nem kezd szinte semmit, továbbá sminkszivacsot sem lehet vele tisztítani. Ettől függetlenül fertőtlenítés céljából minden egyes ecsetet, heti szinten Pro Hygiene-nel fertőtlenítem. Gazdagságos darab, mert több, mint egy hónapja használom, és még talán több, mint a fele meg van. 

Én a Notino webshopjából rendeltem, de jelenleg nem elérhető a termék. Mindenképpen ajánlom, hogy tegyétek kívánságlistára, mert sürgős esetekben valóban hatékonyan tisztít és fertőtlenít. További Makeup Revolution kozmetikumokat is találtok a webshopban. 

Nincsenek megjegyzések