Összegző | Avon maszk kihívás

Múlthéten rész vettem az Avon által szervezett #avonmaszkihívásban, ahol a feladat az volt, hogy öt napon keresztül, meghatározott sorrendben arcmaszkokat használjunk.
Akik régóta olvasnak tudják, hogy imádom a fátyolmaszkokat, és rendszeresen használom ezeket a kozmetikumokat, de kizárólag heti egyszer. Ezért is volt számomra izgalmas a feladat, hogy öt napon keresztül használjunk fátyolmaszkokat. Szerdán kezdtem a posztolást az Instasztoriban, ahol megmutattam, hogy éppen melyik aktuális fátyolmaszk van rajtam. Első nap az Avon egyik Nutra Effects Booster Hydration Boosting nevet viselő fátyolmaszkjával kezdtem. A maszk felhelyezés előtt természetesen megtisztítottam az arcbőrömet, majd felitattam a vizet, és már bontottam is ki az ízléses csomagolást. A tasak tele volt szérummal, úgyhogy még jutott is belőle bőven a többi testrészemre. A maszk anyaga tökéletes, könnyen és pontosan fel tudtam simítani az az arcomra. A szérum E-vitamint, és esszenciális zsírsavakat tartalmaz, amelynek ránctalanító, feltöltő hatása van. A hatóidő letelte után (15-20 perc a javasolt) a termék még ült egy darabig az arcomon, majd maradéktalanul beszívódott. Nem hagyott maga után ragacsos érzetet. Soha ilyen maszkkal nem találkoztam, amelyet a bőröm ennyire szeretett volna. Ez a feszes, és hidratált érzés egész nap kitartott. 


A második nap a Radiance Boosting fátyolmaszk került a bőrömre. Itt sem spóroltak a szérummal, jutott bőven mindenhova az arcomon kívül is. Omega 3 és C-vitamin tartalmának köszönhetően az arcunk üde hatású, valamint segít megelőzni a pigmentfoltokat. Le is lövöm a poént, de az összes maszk közül ez volt a kedvencem. Miután letelt a hatóidő, tettem-vettem itthon, egyszer csak úgy éreztem, mintha feszülne az arcbőröm. Gondolom ilyesmi lehet egy botox kezelés, mert ilyen simának, és feszesnek még sosem láttam (éreztem) a bőrömet, pedig nincsen ráncom, mégis nagy mértékben megdobta a bőröm kinézetét a maszk. Elég sokáig éreztem ezt a „kivasalt-arc-érzést”, úgyhogy szerintem ez pont az a maszk, amely egy-egy nagyobb esemény előtt jól jöhet. Imádtam. 


Harmadik nap Dél-Koreába utaztam (sajnos csak képletesen), és a K-Beauty Cica maszkja volt soron. Már írtam egy bejegyzést pár hónappal ezelőtt a blogra a K-Beauty kollekcióról. A posztot ITT újra el tudjátok olvasni. 


Negyedik nap ismét egy újdonságot próbálhattam ki, a Youth Boostingot, amely vörösbor-kivonatot, és rengeteg antioxidánst tartalmaz. A maszk segítségével a bőrünk megfiatalodhat, hiszen a vörösbor természetes hámlasztó. Szintén tele volt a tasak szérummal, és tökéletesen fel tudtam applikálni az arcomra az anyagot. A hatóidő letelte után az arcbőrömet hidratáltnak éreztem, és valóban sokkal egységesebb bőrkép fogadott a tükörbenézés után. Pár perc alatt a bőröm maradéktalanul beszívta a szérumot, mindenféle ragacsos utó érzet nélkül. 


A Sugar Maple zselés maszk szintén a K-Beauty termékekről szóló bejegyzésemben már górcső alá került, ott el tudjátok olvasni a véleményem róla. 


Összességében nagyon hálás vagyok az Avon csapatának, amiért új rutinnal ismerkedhettem meg. Soha ilyen hatékony kihívásban nem vettem még részt. Minden egyes nap tökéletesnek éreztem az arcbőrömet, és a kihívás végeztével napokkal később is éreztem az öt napos maszkkúra jótékony hatását. Azóta visszatértem a többlépéses rutinomhoz, de biztos vagyok benne, hogy havonta be fogok iktatni olyan hetet, ahol kizárólag fátyolmaszkokat fogok használni, hiszen engem meggyőzött a hatásuk, hogy nem csak heti egyszer érdemes ilyen jellegű kozmetikumokat használni, hanem napi szinten. 

Az Avon fátyolmaszkjait keressétek az aktuális katalógusban, valamint online. 

Nincsenek megjegyzések