Újdonság a polcomon | Lush dekorkozmetikumok

Tavaly jelentek meg a Lush sminkújdonságai, amelyről az Instagram oldalamon adtam hírt. Rengeteg különböző árnyalatú alapozó, korrektor és highlighter közül válogathatunk. A sminktermékek is vegánok, illetve újrahasznosított csomagolásban kaphatóak.  A mai bejegyzésben a korrektorokról és a highlighterekről osztom meg hosszú távú tapasztalataimat. 


Sminktermékek terén nincsen túl sok tapasztalatom a márkával, korábban csak tégelyes alapozót próbáltam, de azt nagyon szerettem. 
A sajtóeseményen volt lehetőségünk kipróbálni a termékek többségét és ott megállapítottuk, hogy a sötét színű korrektorok milyen jók lehetnek kontúrozásra és kaptam egy példányt kipróbálásra. 
A korrektorok állaga bőr hőjére krémessé válnak, így nagyon könnyű őket eldolgozni vagy építeni. A legsötétebb árnyalat a Trix Stick 40N nevet viseli és semleges tónusú. Meglepően erősen pigmentált így első használatra kicsit túltoltam a kontúrt. Alapozás után húzok az arccsontom alá egy-egy vékonyabb csíkot, majd kontúrecsettel eldolgozom, hogy természetes legyen a hatás. Könnyen eldolgozható és nagyon szépen mutat a világos bőrömön. 
Érkezett egy sárgásabb árnyalatú, hidegebb tónusú korrektor is, amely egyelőre túl sötét a téli bőrszínemhez, de szerintem nyáron fogom tudni használni. Az árnyalatot 10C név alatt találhatjátok meg a webshopban. Az abszolút befutó a szem alatti korrektorok közül a 5N nevet viselő árnyalat. Csak ehhez nyúlok, amióta megvan. Ez az árnyalat tökéletesen elfedi a szem alatti karikákat, valamint frissíti a tekintetet. Semleges tónusúnak mondanám, de talán sárgásabb bőrhöz jobban passzol ez a szín. 
Viszonylag kevés elég belőle a teljes fedéshez, kisimítja a bőrt, könnyű eldolgozni ecsettel, ujjal és sminkszivaccsal egyaránt, valamint nem ül be a ráncokba.  
A tartósságukról elmondható, hogy megfelelő púderrel és sminkfixálóval a nap végéig fent maradnak, persze nem tűnik úgy, mintha frissen dolgoztuk volna el, de összességében több, mint vállalható a sminkem. 


A Lushról mindenki tudja, hogy környezetbarát márka, így a csomagolásnál is figyeltek arra, hogy tartsák magukat az elveikhez. Nyilván nem olyan kényelmes fogni, mint egy applikátoros korrektort, de szerintem kihozták a maximumot a csomagolásból. A dobozból kicsit nehéz volt kivennem eleinte, de ahogy elkezdett rajta megmutatkozni a fogyás jele, azóta könnyebb kiszedni is, egyszerűen a tenyerembe ejtem. A mérete első ránézésre nem tűnik nagynak, pedig már hónapok óta használom szinte napi rendszerességgel és alig fogyott belőle. 


A tavalyi év a highlighterek felfedezéséről szólt elsősorban, ami a sminktermékeket illeti. A Lush highlightereivel egy tavaszi eseményen ismerkedhettem meg közelebbről és az össze árnyalat teljesen elvarázsolt. A Rock Dove és a Linnet van jelenleg a készletemben, de biztosan beszerzek még pár árnyalatot, mert elképesztőek. A csomagolás kialakítása pont olyan, mint a korrektor esetében egy cuki fekete dobozban érkezik és maga a termék egy vastagabb ceruzaformát kapott, amellyel nagyon könnyű bánni.
Mindkét árnyalatról elmondható, hogy csodás fényük van és természetesnek mutat az arccsonton és a szemöldökcsont alatti területen egyaránt. Minden sminkhez remekül illik, legyen természetes vagy erősebb, füstösebb jellegű. Tartósságuk kiváló, abszolút nem kopnak meg, jönnek le vagy vándorolnak el az arcon.

Összességében a korrektorok és a highlighterek is magas színvonalat képviselnek. Hatalmas pozitívum számomra, hogy a korrektorok és alapozók közül is minden bőrárnyalathoz lehet találni megfelelő színt. Tetszik, hogy variálhatjuk a színeket és nem csak egy adott dologra lehet használni. A highlighterekről csak annyit, hogy a Lush ezen dekorkozmetikumai szoktattak rá a rendszeres highlightozáshoz. Nagyon-nagyon szeretem őket csak áradozni tudok róluk. 

Nincsenek megjegyzések