Kipróbáltam | Cettua Charcoal tisztító tapaszok

Ha jól emlékszem, még a 2000-es évek elején az OXI nevű márkának voltak mitesszer eltávolító tapaszai. Akkoriban ők gyártottak pattanás elleni kozmetikumokat és nagyon drágák voltak, ugyanakkor mindenki azt hitte, hogy hatékonyak is. Emlékszem, hogy egyszer háztartástan órára mindenkinek be kellett vinnie egy szépségápolással kapcsolatos terméket, amelyet otthon használ. Nos én az OXI krémemet vittem be, amelyet az egyik osztálytársam magára kent. Olyan durva allergiás reakciót nem láttam még, pillanatok alatt vörös lett a feje és tele lett apró pöttyökkel. Nyilván 11-12 évesen egyikünk sem értett a bőrápoláshoz, de ezek az első emlékeim a pattanásokkal és mitesszerekkel teli küzdelmemmel kapcsolatban. 

Amióta nem járok kozmetikushoz rettenetesen zavarnak a mitesszereim és keresem az eltüntetésükhöz szükséges termékeket, így mindenfélét kipróbálok, amire rá van írva, hogy pórustisztító! Tudom, hogy kéne hámlasztani, de én még mindig nem merek, úgyhogy maradnak az egyéb ígéretek. 
Amióta arctisztító készüléket használok valóban láthatóan tisztábbak a pórusaim, de nem az igazi. Egyébként nincsen különösebb baj a pórusaimmal, mert se nem tágak, se nem feltűnően feketék (bár jobban örülnék, ha fehér pórusokkal rendelkeznék én is). 
A Notinon találkoztam a Cettua márkával, és többféle tapasszal néztem szembe mitesszer eltávolítás céljából.  Gondoltam üsse kő, amit lehet kipróbálok, bajom nem nagyon lehet belőle. Kétféle dobozban, háromféle tapasz található. A fekete Cettua Charcoal tapasztól valamiféle erősebb és hatékonyabb megoldást vártam. Én úgy szoktam ezeket a tapaszokat használni, hogy alapos arctisztítás után kigőzölöm az arcomat (felforrt víz felé hajolok és egy törölközővel takarom el a fejem és a lábast, hogy ne szökjön el a gőz), majd gyorsan felteszek egy ilyen tapaszt. Azért sietek vele mert nedves bőrre kell használni és nyáron hamarabb párolog el az arcomról a víz. Egyébként kigőzölt orron sokkal jobban működik a tapasz, mintha simán bevizeznénk. 
Egy ilyen kis tasak egy orrtapaszt tartalmaz. A ragacsos felével kell az orrunkra felhelyezni, majd várni 10-15 percet. Kis idő elteltével a tapasz megszilárdul, elég kemény lesz a felülete, úgyhogy a lehúzása az nem teljesen fájdalommentes. Igazából nekem nem érzékeny annyira az orrom és az a körüli bőr, de azért én is óvatosan szedem le a tapaszt. 
A végeredmény pedig átlagosnak mondható. Szed ki mitesszereket, de sajnos nem annyit, mint amennyit szeretnék, de ettől függetlenül ez az egyik legjobb tapasz, amelyet az utóbbi években próbáltam. 
A fehér Cettua Pure White kétféle tapaszt tartalmaz, az egyiket orra lehet használni, a másikat pedig homlokra vagy az állra. Nekem sem kellett több, azonnal ugrott a kosaramba, mert sajnos az államon is találhatóak mitesszerek. Igazából csak annyi különbség van a kettő között, hogy fehér színű a tapasz, de hatékonyságban ugyanazt nyújtja, mint a fekete. Az eljárás ugyanaz kigőzölt arcon hatékonyabban működik.
Az állra való tapasz nem győzött meg, nagyon-nagyon kevés mitesszert sikerült kihúznia. 

Összességében az utóbbi idők egyik legjobb mitesszer eltávolító tapaszával volt dolgom, ami az orromat illeti. A mitesszerek 30-40  %-át távolítja el, ami azért nem rossz teljesítmény a korábbi 0-hoz képest. Az állra való tapasz sajnos nem vált be. 
Egy-egy doboz 12 tapaszt tartalmaz, amely viszonylag elég sokáig elegendő. Nagyjából 2-3 hetente szoktam kitisztítani a pórusaimat. Azt még nem döntöttem el, hogy újra veszem-e, ha elfogy, mindenesetre nem bántam meg, hogy megvásároltam. 
A fekete tapasz 1290 forint a Pure White pedig 1790 forint.

Ti ismertek igazán hatékonypórus tisztító tapaszokat? 

1 megjegyzés

  1. Nem igazán. Ez olyan sziszifuszi küzdelem, hogy lehetne hetente csinálni aztán semmi látszatja. Rendelni most nem szeretnék, de ha lesz valami jó drogériás, akkor biztos kipróbálom.

    VálaszTörlés