Essence | Honey Care Smoothing nail & cuticle scrub

Az Essence tavaszi szortimentje igencsak érdekfeszítőre sikeredet. A lakkok mellett a Honey Care vonal mozgatta meg a fantáziám. Lehet kapni egy regeneráló maszkot körömre, illetve egy radírt is, amellyel a körömágyat lehet kordában tartani, elvileg. 


A tégely nagyon cuki, de alapvetően kedvelem az Essence csomagolásait, mert igazán fiatalosak és színesek. Én pedig nagyon szeretem a színeket. 

A tégely műanyag, tekerős kupakkal. Sajnos semmilyen fólia nem védi a terméket, ezáltal semmi sem garantálja azt, hogy előttünk nem nyitogatták ki. A körömápolás, mint tudjátok kiemelt helyet foglal el az életemben. Szoktam radírozni a kézfejemet és a körömágyamat is, de egyszerű test -és arcradírral. De úgy gondoltam egy kis kényeztetés és speciális ápolás nem árthat, úgyhogy szinte azonnal a kosaramba tettem ezt a kis tégely radírt. 
Az állaga pundingszerű, az illata pedig műmézes. 
A pudingos állag apró szemcséket tartalmaz, amelyekkel el lehet távolítani az elhalt bőrt. Szerintem tehettek volna bele több szemcsét is, hogy még hatékonyabb legyen a radírozás. Elég belőle egy késhegynyi mennyiség mind a tíz ujjunkra. Száraz és nedves bőrfelületen is kipróbáltam a radírt, nekem leginkább törölköző száraz kezeken a leghatékonyabb. Alaposan eldolgozom a körömágybőr területén a terméket, illetve a körmömre is teszek belőle, majd pár percet hagyom, hadd szívódjanak be az összetevők.
Lemosás utána a köröm körüli bőr valóban puha, a körömágybőrt is szépen rendbe teszi, de mégis elmaradt a wow hatás. Egyszerű arcra vagy testre való radírral hatékonyabb eredményt értem el, mint ezzel a kozmetikummal. 
Természetesen el fogom használni, de valószínűleg újra venni nem fogom, mert nem elég hatékony.

Összességében nem vagyok tőle elájulva. Felesleges volt megvennem, mert csak egy alap ápoltságot ad a kéznek, nem pedig igazi hatékonyságot. Az ára sem vészes 845 forint és 25 ml-es a kiszerelése, ami heti 2-3 használat esetén is igazán sokáig elég lesz.

Ti mit szóltok az Essence Honey Care kiadásaihoz? A maszkot érdemes megvenni?

4 megjegyzés

 1. Én is nagyon vártam ezeket a termékeket! De így nem biztos, hogy megveszem, ha találkozom vele, mert nálunk nincs..... Az Essence kézkrémeit nagyon szeretem, mostai kedvencem a Winter Glow kézvaj. (-:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még a körömmaszk, amelyet szeretnék kipróbálni, de ezek után háromszor meggondolom :).
   Ősrégen próbáltam Essence kézkrémet, de emlékeim szerint valóban hatékony volt :).

   Törlés
 2. Fúúú én nagyon régóta nem veszek Essence termékeket. Rátértem az otthoni diy kencék készítésére, ha scrubra vágyom nincs jobb egy mézes-cukros mixnél a kezeimre.
  Ez, hogy nincs rajta fólia....a hideg is ráz, látom hányan másznak bele előttem, méginkább megerősített abban, hogy ne menjek Essence pult közelébe :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A lakkjaikat és a sminktermékeiket kedvelem igazából. De érthető, hogy otthoni kézradírt készítettél magadnak, mert igazából jóval olcsóbban is kijön és hatékonyabb is :).

   Törlés