Körömápolási rutin | Evelin körömágybőr oldó

Körömlakkokért rajongó lányként, nagy körültekintéssel viseltetek a körmeim iránt. Még Ciskával beszélgettünk a körömágyoldó termékekről, és ő ajánlotta, hogy érdemes ilyen terméktípust használom. Korábban nem használtam oldókat, hanem felpuhítottam a körömágyamat és ollóval levágtam a részeket. Sajnos ez fertőzésveszéllyel jár, illetve előfordult, hogy túlvágtam a bőrt. 
Mivel nem szeretnék semmiféle gyulladás összeszedni, így az Evelin körömágybőr eltávolító krémét választom a tökéletes körmök érdekében a Notino webáruházból.


A termék a szokásos Eveline színvilágú dobozban érkezik, rajta a használati utasítással. 
Maga az oldó tubusos és csőrős kialakítású, így koncentráltan a körömágybőr területére tudjuk vinni a balzsamos állagú, fehér színű oldatot. 
Pár használat után sikerült kitapasztalnom, hogy mennyi az elegendő mennyiség a körömágybőr leoldásához. Nagyjából egy fél fekete borsónyi mennyiséget applikálok fel a kívánt területre.

Az utasítás szerint elegendő 30 másodpercig várni, utána pedig körömágybőr feltoló eszközzel el kell kezdeni visszafele tolni a lenőtt kutikulát. Én az Essence Cuticle Pusher-jét használom, amelyről még Bandita blogján olvastam. Valóban hasznos eszköz, könnyen visszalehet tolni az elhalt réteget, és a kiálló részeket pedig óvatosan, bőrvágó ollóval le lehet vágni.
A körömágybőr eltávolítását érdemes heti egyszer elvégezni, ez a folyamat nagyjából 15 percet vesz igénybe.
A tubus kiszerelése 12 ml, amely heti használat mellett is sokáig elegendő lesz.
Ha egy jó körömágybőroldót kerestek akkor ezt a terméket ajánlom. Az ára is kedvező, a Notino webshopjában 950 forint. 

Ti milyen körömágybőroldót használtok?

12 megjegyzés

 1. Olajos stifteket, DM sajátmárkásakat. Bekenem vele a körmöm, aztán rózsafa pálcikával lekapargatom a körömről az undi hártyaszerű cafatokat. Nekem ez nem összefüggő a vágható résszel, azt csak igazgatni szoktam a pálcikával. Minden lakkozás előtt csinálom. Gimis koromban én is vagdostam, aztán egy idő után nem volt mit, szerencsére. Biztos jó az Eveline is, de nálam az olaj elég és többfunkciós is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olajos dolgokat én is használtam rá, de nem éreztem elég hatékonynak.
   Minden lakkozás előtt? Wow. Én már november eleje óta nem lakkozom, vagy lehet még korábban. Tökre hiányzik, mire végre megnő a körmöm és szép, ismét letörik, úgyhogy feladtam :D.

   Törlés
  2. Mivel mindig csinálom, inkább csak igazítás. Nekem pont azért nem törik, mert lakkozom. Ha csupasz lenne, vághatnám tövig, mert letörne.

   Törlés
 2. Orly kutikula oldót használok évek óta, nekem nagyon bevált.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet azt is kipróbálom,ha ez elfogy. Köszönöm a tippet :).

   Törlés
 3. ÉN is rengetegszel találkoztam ezze, köszönöm, hogy megmutattad ezt a terméket! Ki fogom próbálni! :)

  VálaszTörlés
 4. Én a Sally Hansen termékét használom. (-: Jó sok van benne, kuponos napokon vettem. Én is hetente használom, sokkal jobb, mint vágni, bár én azt sosem mertem, csak a körömre tapadt részeket kapargattam, de az sem túl jó dolog. Narancsfapálcikát használok hozzá, és szintén az Essence termékét. Ez előtt csak azt az Alverde olajost használtam, de az annyira nem vált be.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. SH ápoló termékei ilyen jók? Szétnézek náluk. Köszönöm a tippet 😊.

   Törlés
  2. Szívesen! Talán lesz Glamour-napokon kupon ismét. (-: Van egy Complete Care 7-in-1 nevű ápoló lakkjuk, én alaplakknak használom, esetleg az is megér egy pillantást. (-:

   Törlés
 5. Én még nem használtam hasonlót, de már egy ideje szemezek ezekkel. Majd megnézem mikor legközelebb a fodrászkellékesemhez egyek, hogy lesz-e ilyen Evelin körömágybőroldó. Köszi a véleményt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drukkolok,hogy találj. De szerintem bármelyik másik is jó lehet. 😊 Én köszönöm,hogy elolvastad 😊.

   Törlés