Interjú: Magister Products

A Magister Products egy olyan márka, amely gyógyszertári alapokon nyugszik. dr. Mester Ildikó a márka alapítója, már gyermekként tudta, hogy gyógyszerész lesz. Nagyapja inspirálta a kozmetikumok készítésében, így született meg a márka, amelynek termékei nem tartalmaznak parabéneket, kőolajszármazékokat, színező,- illat-, és adalékanyagokat, valamint PEG és PPG-mentesek.
Ildikóval beszélgettünk a megalakulásról, arról mit is jelent, ha egy márka ECOCERT minősítést kap, valamint a várható újdonságokról is szó esett.


Ildikó: Gyógyszerészként rá kellett döbbennem, hogy bár a gyógyszertárban készült kozmetikumok és az itt forgalmazott dermokozmetikumok már képviselnek egy minőségi szintet, sokszor még ezek a termékek sem mentesek káros összetevőktől, kőolajszármazékoktól, parabénektől. Úgy éreztem szükség van egy olyan termékcsalád létrehozására, mely gyógyszertári alapokon nyugszik, de kikerüli az azokban előforduló mesterséges anyagokat. Tehát ötvözi a nagy múltú gyógyszerkönyvi növényi alapanyagokat  a modern organikus vajakkal, olajokkal, kozmetikai hatóanyagokkal.Olvastam rólad, hogy beleszülettél a patika világába, ezáltal miben volt más gyerekkorod, mint a veled egykorúaknak? 

Ildikó: Már kisgyermekként átjárt az érzés, mennyire kellemes puszta kézzel alkotni valamit, ami az emberek problémájára gyógyír, segítség. Nagyon élveztem a gyógyszertárban tevékenykedni, olykor lábatlankodni. :) Aztán általános iskolásként és gimnazistaként is több hetet, hónapot töltöttem a gyógyszertárunkban nyaranta, úgymond gyakorlaton. Egyszer 3 kg hintőpor szitálása közben elejtettem a tálcát és mind az összes a földre hullt. Nagyon rossz érzés volt, mai napig él bennem. Megtanított a tiszteletre, arra hogy ez nem játék, amíg gyártunk csak arra koncentrálunk.

Volt olyan időszak mikor kerülted a természetes összetevőjű termékek használatát, vagy tudatosan figyeltél erre mindig az életed során? 

Ildikó: Az egyetem vége felé kezdtem rádöbbenni, hogy mennyi mindennel szennyeztem korábban a bőröm és így az egész szervezetem. Előtte én sem voltam ám tisztában a kozmetikumok összetevőivel, ugyanúgy „bedőltem”, vettem, ami illatos és divatos. 

Emlékszel még az általad kevert első krémekre? Milyen indíttatásból készültek el?

Ildikó: Igen, az első igazán saját krémemet anyukám szülinapjára készítettem, „ Cremor Matris”-nak neveztem el, ami annyit tesz „ Anya krémje”. Remekül sikerült, úgyhogy ez lett a mostani Hialuron nappali arckrém alapja. :)A Magister Products termékeit 100%-ban természetes alapanyagok alkotják, és ECOCERT minősítést kapott. Az ECOCERT mit jelent? Milyen kritériumoknak kell megfelelni, hogy egy márka megkapja ezt a minősítést? 

Ildikó: Az ECOCERT egy francia cég, mely natúrkozmetikumokat illetve bio alapanyagokat is minősít. Erre azért van szükség, mert a natúr, organikus, bio, természetes szavak használata nem védett. Előfordulhat olyan termék, mely annak ellenére, hogy természetes érzetet sugall, jórészt mesterséges összetevőt tartalmaz. Ezért születtek meg a különböző minősítő cégek, hogy az emberek számára irányt mutassanak, mik a valódi natúr-organikus termékcsaládok. Meghatározzák, hogy az összetevők hány %-a kell növényi eredetűnek lennie és hány %-ban tartalmazzon bio alapanyagot.  A mi alapanyagaink több, mint 80%-át egy ECOCERT minősített forgalmazó cégtől szerezzük be, ezek a komponensek jórészt bio minőségűek.

A márka termékpalettája igen színes. Megannyi termék közül, melyek a vásárlók kedvencei? Mi alapján méred fel a vevői igényeket? 

Ildikó: Igen, mert hiszem, hogy az a vállalkozás, mely egysíkú, túl szűk profillal rendelkezik, nem tud életben maradni. Az emberek igénylik, hogy minden drogériás kencéjüket lecserélhessenek egy helyen. Nagy hangsúlyt fektetek a vásárlói visszajelzésekre, külön facebook posztokban kérdezzük a követőket, illetve próbálom felmérni a natúrkozmetikum piac hiánytermékeit is.

Mely Magister Products termékekből áll össze a napi rutinod? 

Ildikó: Ohh, hát igen! Nekem nincs fix Magister rutinom, mert néhány állandó darabon túl, én mindig a még forgalomba nem került, tesztelés alatt álló termékeinket használom! :) Ami minden nap többször előkerül, az a búzavirág micellás víz, ami a sminket is gyönyörűen lehozza, illetve a fogfehérítő paszta. Őszintén rosszul érzem magam bármely más fogkrém használata után és úgy érzem más fogkrémmel nem bírom megfelelően megtisztítani fogaim.Milyen őszi/téli újdonságok várhatóak a Magister Products háza táján? 

Ildikó: Hú, már a kérdés hallatán is pillangók repkednek a pocakomban, annyira izgatottan várom őket. :) Annyit elárulhatok, hogy érkezik egy bio babapopsi krém, de egy komplett új, prémium biokozmetikum vonal bevezetésére is készülünk! ;-)

Nincsenek megjegyzések