Anime élmény: Mirai Nikki

Mirai Nikki (angol: Future Diary) igazán izgalmas thrillernek ígérkezett a leírások alapján. Mondhatni, hogy ez az anime is töretlen népszerűségnek örvend, pedig az első rész 2011 októberében látott napvilágot. 
Aki régebb óta olvas tudja, hogy animékben az erőszakos, verekedős sztorikat kedvelem. A Mirai Nikki pedig minden ilyen igényemet kielégítette, de nem szaladok még ennyire előre.
Teszem hozzá a való életben megvetem, és elítélem az erőszak minden formáját!

Írta és rajzolta Sakae Esuno. Az első megjelenése a mangának 2006-ban volt Japánban, majd angol verziót, a Tokyopop vette gondozásába, és útjára indult az egyedi történet.
Műfaját tekintve a romantikus, thriller és a shounen kategóriába sorolható, megspékelve egy kis fantasy világgal.

Forrás
A történet szerint Amano Yukiteru egy nagyon félénk középiskolás fiú. Telefonjába szokott jegyzetelni, naplószerűen vezeti a mindennapjait. Két barátja van, akikkel beszélget Deus és Muru Muru, akiket eleinte csak úgy hitt, hogy képzeli őket. Egyik nap Deus, aki a térnek és az időnek ura, egy meglepetéssel állt elő Yuki számára: attól a naptól kezdve a telefonja nem a múltat, hanem a jövőbeli eseményeket fogja számára megmutatni. 
Nem csak Yuki rendelkezik jövőnaplóval, hanem még rajta kívül 11 ember. Elkezdődik a verseny. A tét pedig életben maradni, méghozzá utolsóként. Aki túléli ezt a játékot, Deus helyébe lép majd. Ő lesz az időnek és térnek az ura.

Forrás
Ha egy szóval kéne körbe írnom a történetet, akkor azt mondanám rá, hogy: beteg! Wow. Van itt minden, izgalom, feszültség, gyilkosság, hentelés, őrület. 
Egyik rész sem unalmas, pedig 26 részen keresztül ritka, ami végig fogva tartja az ember figyelmét.
Yuki mellett Yuno szerepe is fontos a történetben. Yuno szerelmes Yukiba, az ő naplója a fiú tetteit mutatja meg, így Yuki sosem tud elbújni a lány elől. 
Yuno már őrülten szereti a fiút, és semmi sem akadályozza meg abban, hogy bármi áron megvédje szerelmét.  Eleinte Yukit idegesíti Yuno, de a játék során kénytelen rábízni magát, mert rájön, hogy csak ő tudja megvédeni, csak benne bízhat.

Mind a 11 szereplő történetét megismerjük, akik elég ijesztő, sötét, és nyomasztó múlttal rendelkeznek. Van olyan lány, aki csoportos nemi erőszak áldozata lesz, mindezt cenzúrázatlan változatban tekinthetjük meg, ahogy a vérontást is. 
A vége felé lesz igazán izgalmas a dolog, olyan csattanóval, amire egyáltalán nem számítottam. 
Mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik az izgalmakat, és nem irtóznak a vér látványától.

Az opening is remekül sikerült, igazán illik az anime hangulatához: 


Ti láttátok ezt az animét? Mi a véleményetek róla?

3 megjegyzés

  1. Nem is tudom, minek olvasom el a sztorit :) Az alapötlet egyébként tetszik, csak hát nem bírom a mészárlást nézni, pedig jó kis fantasztikus film lehetne ebből.

    VálaszTörlés
  2. Eszembe jutottál mikor írtam :D a következő anime Ígérem nem lesz erőszakos ;)

    VálaszTörlés
  3. Egyszerűen zseniális ! A vége pedig ....... sakk matt...... :)

    VálaszTörlés