Aktuális hajápolási rutin

A körmömön kívül, a hajam a másik, amivel sokat foglalkozom, hogy ápolt legyen. Nem szoktam frizurákat készíteni, vagy összefogom, vagy kiengedve hordom. Májusban esedékes lesz már egy fodrász, mert szeretném, ha újra tépett lenne elöl, viszont a derékig érő hajhosszt megtartom. Amíg nem kerülök a régi barátnőm ollói közé, addig is igyekszem extra ápolással gondozni sörényemet.
Sampont időközönként váltok, de mindig visszatérek a Head & Shoulders mentol samponhoz.


Mostanában a Vitalcare sampon/balzsam kombóját használom, hetente teszek rá pakolást, és heti egyszer teszek olajat a hajvégekre.
Amit korábban észrevettem, hogy hosszú távon a szilikonmentességet nem tolerálja a hajam, viszont egyelőre a VitalCare samponnal jól kijövünk. 
Hetente kétszer mosok hajat. A hajtövem zsírosodásra hajlamos, míg a hajvégeim szárazak, ezért kicsit komplexebb termékeket igényel a hajam. 


A Vitalcare samponjaiban nincsen szilikon, parabén és szintetikus színezék. A sampon állaga géles, viszonylag jól habzik, pedig SLS-t sem tartalmaz. Kétszer mosom meg vele a hajam, alaposan, majd leöblítem, utána pedig a kondícionálójat használom. A balzsam állaga sűrű, fehér színű. Ebben sincsen szilikon, sem parabén, sem vazelin, ezáltal nem lesz olyan csúszós érzete a hajamnak leöblítést követően. Az első mindenmentes termékcsalád amitől nem lapul le a hajam, és nem veszít fényéből. Nagyon meg vagyok elégedve ezekkel a termékekkel, mert alaposan tiszítanak, kímélik a fejbőrömet. Tipikus krém illata van, ami nem érződik a hajon pár óránál tovább. 


Heti egyszer balzsam helyett a L'oreal hajpakolásával próbálom kordában tartani a száraz hajvégeket. Az állaga sűrű, tömény, nehézkes, tökéletesen ápolja a száraz hajvégeimet. Az illata is kellemes, kissé virágos számomra, amit a hajam meg is őríz 2-3 napig.
Olajat szintén L'orealt használok, ami minden hajtípusra használható. Többször láthattátok Havi kedvences bejegyzésben. Az illata fűszeres ami másnap is érezhető a hajban, emellett nem nehezíti el, és zsírosítja el azt. Két-három pumpálásnyit szoktam eloszlatni a hajhosszon, ami amellett, hogy hidratál, fényt is ad a hajkoronámnak. 

Jelenleg ezekkel a termékekkel próbálom kordában tartani a sörényemet, eddig ez az egyik bevált kombináció. Míg a balzsamokkal és a pakolásokkal/olajokkal bátran kísérletezem, addig a samponnal már egy fokkal óvatosabb vagyok, mert eddig mindig vissza kellett térjek a fent már említett Head & Shouldershez. Mindenképpen kell mellé váltó sampon, úgyhogy ha a flakon ürítéséig ilyen jól fog teljesíteni az a sampon, akkor valószínűleg végre megtaláltam a tökéleteset.

Vitalcare termékeket EZEN a linken éritek el. Található egy argánolajos termékcsalád is a webshopban.

Nektek milyen hajápolási termékek váltak be?

2 megjegyzés

 1. Ezzel pontosan én is így vagyok, hogy a hajammal is kicsit sokat foglalkozom. :D Én többféle sampont váltogatok, mert ha kettőnél többször mosom egymás után ugyanazzal valahogy mintha megszokná, vagy nem tudom. Samponban jobban kedvelem az ilyen mindenmenteseket, de balzsamban és hajolajban nem bánom, ha van benne szilikon, valamiért attól szebb a hajam, és a tövekre, fejbőrre az nem kerül. Az általad is használt olajat a Pixiboxból ismerem, nem rossz, bár az alkohollal kapcsolatban kétségeim vannak..... Viszont a legutóbbi kiadásban található L'Occitane sampon és balzsam szerelem számomra! Sajnos pont ugyanezt nem láttam az oldalukon, pedig rászántam magam, hogy kihasználom a dobozban található kupont......

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, mert neked is szép hosszú hajad van :)
   Nekem szerencsére nem ilyen drasztikus, de két-három flakon után kell váltanom. Nekem igazából baromi mindegy az összetevő, ha a hajamról van szó. Én szeretem a szilikont is, sose csinált vele semmi rosszat. :)
   Sajnos a L'occis Pixihez nem tudtam hozzájutni pedig az a sampon engem is érdekelt volna:D

   Törlés